scalawag, Yhdysvaltain sisällissodan jälkeen halventava termi valkoinen etelävaltiolainenvalkoinen etelävaltiolainenHenkilö, joka on kotoisin osavaltion tai maan eteläisestä osasta; esim: Lhotshampat, myös etelävaltiolaiset, etnisesti nepalilaisia asukkaita Bhutanin eteläosassa. Joku Etelä-Intiasta kotoisin oleva henkilö. Joku Etelä-Englannista. Joku Yhdysvaltojen eteläosista.

Mistä käytettiin termiä scalawag?

Termiä scalawag käytettiin alun perin jo 1840-luvulla kuvaamaan vähäarvoista tuotantoeläintä; myöhemmin sillä alettiin viitata arvottomaan henkilöön. Jälleenrakentamisen vastustajien mielestä scalawagit olivat jopa matonkuteita alhaisempia ihmisiä, sillä heitä pidettiin etelän pettureina.

Miten scalawagit vaikuttivat jälleenrakentamiseen?

Innokkaat muutoksista innostuneet scalawagit liittyivät sisällissodan jälkeen republikaanien jälleenrakennuspyrkimyksiin etelässä. He kannattivat velkahelpotuksia, alhaisia veroja ja toimenpiteitä, joilla rajoitettiin entisten konfederaatiokansanedustajien (sodan aikana etelää tukeneiden) äänioikeutta.

Mistä carpetbaggerit ja scalawagit tunnettiin?





Carpetbagger” ja ”scalawag” ovat pilkallisia nimityksiä, joita etelän demokraatit eli konservatiivit käyttivät valkoisista republikaaneista eli radikaaleista kongressin tai radikaalin jälleenrakentamisen aikana. Carpetbagger viittasi republikaaneihin, jotka olivat hiljattain muuttaneet pohjoisesta; scalawag viittasi etelässä syntyneisiin radikaaleihin.

Kannattivatko scalawagit radikaalia jälleenrakennusta?

Koska he kannattivat radikaalia jälleenrakennuspolitiikkaa, etelän demokraatit pitivät heitä pettureina. Sen lisäksi, että he tukivat republikaanista puoluetta, scalawagit toivoivat tuovansa taloudellista vaurautta etelään, jakavansa varallisuutta tasaisemmin ja edistävänsä rotujen välistä tasa-arvoa.

Mikä on esimerkki huijarista?

Scalawageja olivat muun muassa pienviljelijät, jotka eivät omistaneet orjia, keskiluokkaiset ammattilaiset ja muut, jotka olivat pysyneet uskollisina unionille sodan aikana.

Miksi monet etelävaltiolaiset eivät pitäneet huligaaneista?



Miksi monet etelävaltiolaiset inhosivat ihmisiä, joita he kutsuivat ”scalawagiksi” ja ”carpetbaggeriksi”? Scalawagit olivat etelävaltiolaisia, jotka olivat sisällissodan jälkeen samaa mieltä epäsuosittujen mutta vaikutusvaltaisten tasavaltalaisten kanssa. Carpetbaggerit olivat pohjoisen asukkaita, jotka lähtivät etelään auttamaan jälleenrakentamisessa, aloittamaan poliittisen uran tai tekemään nopeaa voittoa.

Miksi heitä kutsuttiin mattosäkkiläisiksi?

Termi carpetbagger, jota käytetään yksinomaan halventavana terminä, sai alkunsa mattokasseista (mattokankaasta valmistetuista halvoista matkatavaroista), joita monet näistä uusista tulokkaista kantoivat mukanaan. Termi yhdistettiin opportunismiin ja ulkopuolisten harjoittamaan hyväksikäyttöön.



Mistä termi scallywag on peräisin?

Shetlannin saarilla on Scalloway-niminen alue, jossa kasvatetaan pieniä, juoksevia hevosia, ja scalawag on johdettu alustavasti tästä paikannimestä. Scallowayn pieni satama oli aikoinaan Shetlannin pääkaupunki, ja Shetlannin saarilta tuotiin todellakin huonompaa karjaa tai poneja.

Miten scalawagit muuttivat etelän hallitusta?

Suurin tapa, jolla scalawagit muuttivat etelän hallintoa, oli republikaanisten aatteiden käyttöönotto ja tukeminen sekä halukkuus tehdä yhteistyötä etelään tulleiden pohjoisen asukkaiden, carpetbaggerien ja vastikään vapautettujen värillisten ihmisten kanssa tällä alueella.

Mikä oli scalawagien vaikutus?

Scalawagsilla oli merkittävä vaikutus ja vaikutus jälleenrakennuskaudella: Valkoisilta etelän asukkailta, entisiltä liittovaltion upseereilta ja sosiaaliselta eliitiltä evättiin poliittinen valta, ja Scalawags korvattiin niillä. Scalawagit etsivät liittolaisia Carpetbaggerien ja Freedmenien kanssa muodostaakseen republikaanisen puolueen etelässä.

Millaisia rooleja carpetbaggers ja scalawags näyttelivät jälleenrakentamisen aikana?



Carpetbagger on pohjoisen kansalainen, joka muutti etelään jälleenrakennuskaudella (1865-1877) hakemaan taloudellisia, sosiaalisia ja joskus myös poliittisia mahdollisuuksia. Scalawag oli etelän valkoihoinen, joka tuki republikaanista puoluetta jälleenrakennuskaudella.

Miten radikaalit republikaanit vaikuttivat jälleenrakentamiseen?

Radikaalirepublikaanien tärkeimmät toimenpiteet sisältyivät vuosien 1867 ja 1868 jälleenrakennuslakeihin, joissa eteläiset osavaltiot asetettiin sotilashallinnon alaisuuteen ja vaadittiin yleistä miesäänioikeutta. Radikaalien ohjelmasta huolimatta valkoisten kontrolli eteläisten osavaltioiden hallituksiin palautui kuitenkin vähitellen.

Miten carpetbaggers ja scalawags vaikuttivat etelän rakenteeseen jälleenrakentamisen aikana?

Mattopussittajat etsivät liittolaisia Scalawagien ja Freedmenien kanssa muodostaakseen republikaanisen puolueen etelässä. Republikaaniset Carpetbaggersit saivat valtaa ja vaikuttivat jälleenrakentamiseen etelässä toimimalla perustuslakikokouksen edustajina, edustajina, tuomareina, sheriffeinä ja muina paikallis- ja osavaltiohallinnon virkamiehinä.

Miksi scalawagit ovat tärkeitä jälleenrakentamisen kannalta?

Scalawagit olivat valkoisia etelävaltiolaisia, jotka kannattivat jälleenrakentamisen politiikkaa. Tämä tarkoitti sitä, että he tukivat republikaanista puoluetta tai avustivat mustia vapaamielisiä ja pohjoisen uusia tulokkaita.

Miten scalawagit muuttivat etelän hallitusta?



Suurin tapa, jolla scalawagit muuttivat etelän hallintoa, oli republikaanisten aatteiden käyttöönotto ja tukeminen sekä halukkuus tehdä yhteistyötä etelään tulleiden pohjoisen asukkaiden, carpetbaggerien ja vastikään vapautettujen värillisten ihmisten kanssa tällä alueella.