Joseph Pulitzer (/ˈpʊlɪtsər/ PUUL-it-sər; syntyjään Pulitzer József, unkariksi [ˈpulit͡sɛr ˈjoːʒɛf]; 10. huhtikuuta 1847 – 29. lokakuuta 1911) oli unkarilais-amerikkalainen poliitikko ja sanomalehti St. Louis Post-Dispatchin ja New York Worldin kustantaja.

Mikä oli Joseph Pulitzerin panos sanomalehtialalle?

Pulitzer loi journalistisen tyylin, joka on edelleen käytössä. Pulitzer sekoitti ajatuksia herättäviä pääkirjoituksia ja uutisia rikos- ja yleishyödyllisiin juttuihin ja teki St. Louis Post-Dispatchista ja New York Worldista kannattavia lehtiä. Hänet tunnetaan myös Pulitzer-palkinnon luojana.

Mistä Joseph Pulitzer tunnetaan parhaiten?

Sieltä hän perusti New York Evening Worldin (1887) ja hänestä tuli yksi Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisimmista sanomalehtien kustantajista, William Randolph Hearstin kilpailija. Myöhemmällä 1880-luvulla aina vuoteen 1890 asti käytiin useita Pulitzerin uskottavuutta ja uskontoa vastaan suunnattuja mutakampanjoita.

Ketkä kaksi kustantajaa olivat vastuussa keltaisen journalismin noususta?

Sanomalehtiomistajien William Randolph Hearstin ja Joseph Pulitzerin johdolla 1890-luvun journalismi käytti melodraamaa, romantiikkaa ja liioittelua myydäkseen miljoonia sanomalehtiä – tyyli, joka tunnettiin keltaisena journalismina.

Mitkä kaksi kustantajaa tunnettiin 1890-luvulla keltaisesta journalismista ja sensaatiohakuisuudesta?

William Randolph Hearstin, New York Journalin kustantajan, ja hänen arkkivihollisensa Joseph Pulitzerin, New York Worldin kustantajan, katsotaan luoneen keltaisen journalismin.

Kuka on sanomalehden isä?

James Augustus Hicky tunnetaan intialaisen journalismin isänä. Hän perusti Intian ensimmäisen sanomalehden, Bengal Gazetten, yhdessä Calcutta General Advertiserin kanssa vuonna 1780.

Kuka on modernin journalismin isä?Häntä on myös ylistetty paljon ja häntä on tituleerattu 1900-luvun vaikutusvaltaisimmaksi toimittajaksi ja modernin journalismin isäksi.

Walter Lippmann
kuollut 14. joulukuuta 1974 (85-vuotiaana) New York, Yhdysvallat.
Ammatti Kirjailija, toimittaja, poliittinen kommentaattori
Koulutus Harvardin yliopisto (AB)

Mitä journalismia Joseph Pulitzer kirjoitti?

Pulitzer perusti Worldin iltajulkaisun, Evening Worldin, vuonna 1887. Pulitzer yhdisti sanomalehdissään poliittisen korruption paljastukset ja ristiretkeilevän tutkivan raportoinnin julkisuustemppuihin, räikeään itsemainontaan ja sensaatiohakuiseen journalismiin.Mikä sanomalehti on voittanut eniten Pulitzer-palkintoja?

New York Times
New York Times on voittanut 132 Pulitzer-palkintoa. Se sai ensimmäisen palkintonsa vuonna 1918, ja sen jälkeen se on voittanut enemmän Pulitzer-palkintoja kuin mikään muu organisaatio.

Kuka omisti New York Journalin?

William Randolph Hearst
Vuonna 1895 William Randolph Hearst osti lehden kilpaillakseen Joseph Pulitzerin New York Worldin kanssa. New York Journal on esimerkki ”keltaisesta journalismista”, jossa sanomalehdet kilpailivat lukijoista rohkeilla otsikoilla, kuvituksilla ja aktiivijournalismilla.

Mitkä 2 sanomalehteä käyttivät keltaista journalismia?

Ilmaisu keksittiin 1890-luvulla kuvaamaan taktiikkaa, jota käytettiin kahden New Yorkin sanomalehden, Worldin ja Journalin, välisessä kiivaassa kilpailussa.

Mitkä kaksi kustantajaa yhdistetään keltaiseen journalismiin Espanjan ja Amerikan sodan aikana?Termi sai alkunsa suurten sanomalehtikustantajien Joseph Pulitzerin ja William Randolph Hearstin välisestä kilpailusta New Yorkin sanomalehtimarkkinoilla.

Mitkä kaksi sanomalehteä käyttivät keltaista journalismia kilpaillakseen lukijoista?

Itse asiassa termi ”keltainen journalismi” syntyi aikakauden kahden sanomalehtijätin välisestä kilpailusta: Joseph Pulitzerin New York World ja William Randolph Hearstin New York Journal.

Kuka oli Joseph Pulitzer ja mikä teki hänestä merkittävän quizlet?

Kuka oli Joseph Pulitzer ja mikä teki hänestä merkittävän? St. Louisin sanomalehtien kustantaja, joka loi myyntipohjansa sensaatiomaisilla tutkimuksilla.

Miten keltainen lehdistö vaikutti asiaan?

Keltainen journalismi oli sanomalehtien raportointityyli, jossa korostettiin sensaatiohakuisuutta faktojen sijaan. Sen kukoistuskaudella 1800-luvun lopulla se oli yksi monista tekijöistä, jotka auttoivat Yhdysvaltoja ja Espanjaa ajautumaan sotaan Kuubassa ja Filippiineillä, mikä johti siihen, että Yhdysvallat hankki merentakaisia alueita.

Mikä sanomalehti on voittanut eniten Pulitzer-palkintoja?New York Times
New York Times on voittanut 132 Pulitzer-palkintoa. Se sai ensimmäisen palkintonsa vuonna 1918, ja sen jälkeen se on voittanut enemmän Pulitzer-palkintoja kuin mikään muu organisaatio.

Kuka perusti Filippiinien ensimmäisen varsinaisen sanomalehden?

Ensimmäinen sanomalehti perustettiin Filippiineille vuonna 1811. Lehti, Del Superior Govierno, julkaistiin Espanjan kenraali itse päätoimittajana.

Kuka on filippiiniläisen sanomalehden isä?

Filippiiniläisen journalismin isänä Del Pilar perusti Diariong Tagalog -lehden, jossa hän paljasti espanjalaismunkkien filippiiniläisiin kohdistamat julmuudet. Del Pilarin artikkelit saivat tavalliset filippiiniläiset vastustamaan munkkeja.

Mikä oli ensimmäinen Filippiineillä julkaistu kirja?

Doctrina Christiana:
Doctrina Christiana: Manila, 1593. .