Ajax iskee, ja Ajax kaataa Hectorin.

Kuka valittiin taistelemaan Hektoria vastaan kirjassa 7?

Kreikkalaiset heittävät arpaa, ja telamolainen Aias valitaan akhaialaisten mestariksi. Hän ja Hektor käyvät hurjan kaksintaistelun, mutta kumpikaan soturi ei pysty voittamaan toista. Lopulta, kun pimeä alkaa jo laskeutua, sanansaattajat erottavat miehet toisistaan, ja he vaihtavat lahjoja osoituksena urheudestaan.

Miten Ajax voitti Hektorin 7. kirja?

Järjestetään arpajaiset, ja Suuri Ajax voittaa. Hektor ja Ajax aloittavat kaksintaistelunsa heittämällä keihäitä, mutta kumpikaan ei onnistu. Sitten he käyttävät keihäänsä, ja Ajax vuodattaa Hektorin verta.

Kuka ottelee Hectoria vastaan tasapeliin?

Ajax – Ajax ja Hector
Aluksi kreikkalaiset eivät halunneet mitään, mutta lopulta muutamat tulivat esiin, ja Ajax otti haasteen vastaan. Hektor ja Ajax ottivat yhteen koko päivän. Vaikka Ajax onnistuikin haavoittamaan Hektoria, kumpikaan ei saanut toista kunnolla niskoilleen. Lopulta molemmat päättivät kutsua ottelua tasapeliksi.

Ketä vastaan Hektor taistelee Iliasissa?

Akilles
Hektor on Troijan armeijan mahtavin soturi. Vaikka hän kohtaa vertaisensa Akhilleuksessa, hän tekee tuhoa akhaialaisten armeijalle Akhilleuksen poissaolon aikana. Hän johtaa hyökkäystä, joka lopulta tunkeutuu akaalaisten valleille, hän on ensimmäinen ja ainoa troijalainen, joka sytyttää akaalaisten aluksen tuleen, ja hän tappaa Patroklosin.

Kuka voitti Hektorin?

Akilles
Akhilleus ajoi Hektorin takaisin Troijaan ja teurasti troijalaisia koko matkan. Kun he pääsivät kaupungin muureille, Hektor yritti puhua järkeä takaa-ajajalleen, mutta Akhilleus ei ollut kiinnostunut. Hän puukotti Hektoria kurkkuun ja tappoi hänet.

Kuka huijasi Hektorin taistelemaan Akillesta vastaan?Athena
Akillesta tukeva jumalatar Athene huijaa Hektorin kääntymään ympäri ja kohtaamaan Akilleksen suoraan. Hän naamioituu yhdeksi Hektorin miehistä ja kertoo hänelle, että he yhdessä voittavat Akhilleuksen.

Mitä tapahtuu Iliaanin 7. luvussa?

Hector ja Ajax sopivat kaksintaistelunsa lopettamisesta. He vaihtavat ystävyyslahjat: Hektor luopuu miekastaan ja Ajax sotavyöstään. Molemmat armeijat palaavat leireihinsä. Akaalaiset uhraavat Zeukselle ja järjestävät juhlapöydän, jossa Ajax saa parhaan lihapalan.Taisteliko Ajax Hectoria vastaan?

Troijan sota. Iliasissa Ajax on tunnettu runsaasta voimastaan ja rohkeudestaan, joka näkyy erityisesti kahdessa taistelussa Hektorin kanssa. Kirjassa 7 Ajax valitaan arvalla kohtaamaan Hektor kaksintaistelussa, joka kestää lähes koko päivän.

Kuka tappaa Ajax Suuren?

Miten Ajax kuoli? Kun Odysseus oli hävinnyt Ajaxille taistelussa Akilleksen haarniskasta, Ajaxin pettymys ajoi hänet hulluksi. Ajax tappoi itsensä miekalla, jonka hän oli saanut Hektorilta.

Kuka on Hectorin vihollinen?

Lähellä runon loppua kreikkalainen soturi Akilles, hänen päävihollisensa, tappaa Hektorin, koska Akilles kostaa Hektorin tappaman toverinsa Patroklosin kuoleman.

Miksi Ajax taisteli Hectoria vastaan?Helenan kosijana Ajax oli Tyndareuksen valalla velvoitettu taistelemaan Helenan palauttamiseksi Menelaokselle. Hän täytti velvollisuutensa johtamalla kaksitoista laivaa, joissa oli joukkoja Salamisista Troijaan. Siellä hän taisteli kaksintaistelussa Hektoria vastaan, mutta häntä ei tapettu.

Kuka kukisti Hektorin Troijan edessä?

Akilles
Akhilleus tähtäsi ja ampui keihäänsä pieneen aukkoon kyseisen haarniskan kaulan alueella tappaen Hektorin. Sen jälkeen kreikkalaiset häpäisivät Hektorin ruumiin vetämällä sitä kolme kertaa Patroklosin haudan ympäri.

Mitä tapahtuu Iliaanin 7. luvussa?

Hector ja Ajax sopivat kaksintaistelunsa lopettamisesta. He vaihtavat ystävyyslahjat: Hektor luopuu miekastaan ja Ajax sotavyöstään. Molemmat armeijat palaavat leireihinsä. Akaalaiset uhraavat Zeukselle ja järjestävät juhlapöydän, jossa Ajax saa parhaan lihapalan.

Kuka kukisti Hektorin Troijan edessä?

Akilles
Akhilleus tähtäsi ja ampui keihäänsä pieneen aukkoon kyseisen haarniskan kaulan alueella tappaen Hektorin. Sen jälkeen kreikkalaiset häpäisivät Hektorin ruumiin vetämällä sitä kolme kertaa Patroklosin haudan ympäri.

Miksi Ajax taistelee Hectoria vastaan?Helenan kosijana Ajax oli Tyndareuksen valalla velvoitettu taistelemaan Helenan palauttamiseksi Menelaokselle. Hän täytti velvollisuutensa johtamalla kaksitoista laivaa, joissa oli joukkoja Salamisista Troijaan. Siellä hän taisteli kaksintaistelussa Hektoria vastaan, mutta häntä ei tapettu.

Kuka on Hectorin vihollinen?

Lähellä runon loppua kreikkalainen soturi Akilles, hänen päävihollisensa, tappaa Hektorin, koska Akilles kostaa Hektorin tappaman toverinsa Patroklosin kuoleman.

Tappoiko Hektor Akhilleuksen?

Akhilleus kuolee Troijan prinssin Pariksen ampumaan nuoleen. Useimmissa tarinan versioissa Apollon-jumalan sanotaan ohjanneen nuolen Akhilleuksen haavoittuvaan kohtaan, kantapäähän. Eräässä tarinan versiossa Akilles on kiipeämässä Troijan muurien yli ja aikeissa ryöstää kaupungin, kun häntä ammutaan.

Kosti Akilles Hektorille?

Troijan prinssi Hektor – Pariksen veli – tappoi Akilleen läheisimmän ystävän Patroklosin. Akhilleus kosti Hektorille ensin murhaamalla hänet raa’asti ja sitten raahaamalla Hektorin ruumista kolme kertaa Patroklosin haudan ympäri.