Voit kieltäytyä POI:sta sanomalla suullisesti, ettet hyväksy POI:ta tällä hetkellä: ”Ei kiitos” tai ”Ei tällä hetkellä, kiitos”. Vaihtoehtoisesti voit myös vilkuttaa alas heilauttamalla kättäsi kohti maata.

Miten voit kieltäytyä POI:sta keskustelussa?

Puhujan on hyväksyttävä lyhyellä lausumalla, kuten ”Taken”, ”Yes sir/ma’am” ja niin edelleen. Jos puhuja haluaa, hänellä on oikeus kieltäytyä sanomalla ”Ei kiitos”, ”Ei oteta” ja niin edelleen. Jos puheenvuoro hyväksytään, se väittelijä, joka tarjosi puheenvuoron, voi tämän jälkeen esittää lyhyen välikysymyksen, kysymyksen tai lausuman.

Mikä on POI:iden antamisen merkitys keskustelussa?

POI:t ovat erittäin tehokas strateginen väline, jota voit väittelijänä käyttää väittelyn aikana. Se pitää väittelyn dynaamisena ja kaikki keskustelijat sitoutuneina puheenvuorojen aikana. Tärkein syy POI:iden käyttöön on haastaa väittelijä, joka pitää puheensa sillä hetkellä, kun kysymme POI:ta.

Miten pyydät POI-keskustelua?


Lainaus videolta: Muista, että sinun pitäisi vastata luultavasti vain yhteen kysymykseen per puhe, koska puheesi ovat taas rajalliset. Joten vastaaminen pareittain ne'eivät ole niin vaikeita kuin te'n

Miten päättelet keskustelukohdan?

Johtopäätökset

 1. Laadita aihe ja miksi se on tärkeää,
 2. Palauta opinnäytetyösi/vaatimus,
 3. Osoite vastustaa näkökulmia ja selitä, miksi lukijoiden tulisi yhdenmukaistaa sijaintisi kanssa,
 4. Toiminta- tai yleiskatsaus tulevaisuuden tutkimusmahdollisuudet.


 5. Miten vastaat tiedonantokysymykseen?  Tietopisteet (pois)

 6. Kuka tahansa voi nousta seisomaan, sanoa "Tietopiste!" ja kysy lyhyt kysymys tai anna lyhyt lausunto; (Lyhyt = 15 sekuntia). …
 7. Puhuja voi hyväksyä keskeytyksen sanomalla "Kyllä, kiitos" ja antaa kyselyn puhua ennen paluutaan hänen puheeseensa.


 8. Miten voitat väittelyn?

  Vinkkejä keskusteluihin ja argumentteihin

  1. Päätä asemasta, jonka tunnet kykenevän puolustamaan. …
  2. Tule hyvin tietoisiksi sekä vastustajan asemistasi. …
  3. Ilmoita opinnäytetyö alussa. …
  4. Kuuntele tarkkaan vastustajan vastausta. …
  5. Älä hylkää vastustajan esittämiä väitteitä.
  6. Kuinka monta POI:tä on keskustelussa?

   2 POI:ta
   Sääntöjen mukaan kaikkien puhujien on otettava vähintään 2 POI:ta. Puhujien ei siis pitäisi ottaa tavaksi ottaa vain yhtä POI:ta. Keskustelijat voivat ottaa enemmän kuin kaksi POI:ta, mutta siihen ei ole strategista syytä. Yli kahden pisteen ottaminen on myös merkki tuomareille siitä, että puhujalta on loppunut sanottavaa.

   Millainen on hyvä poi?   Vahvat argumentointitaidot. Hallittu suorituskyky. Tunteiden syvyys/laajuus. Runollisten, proosallisten ja draamallisten konventioiden tuntemus.

   Mitä kakka on keskustelussa?

   Työjärjestyspuheenvuorot (POO)
   Väittelijä, joka haluaa käyttää POO:n, nousee seisomaan ja sanoo: ”Työjärjestyspuheenvuoro”. Puhuja lopettaa puheensa. Keskustelija, jolla on POO, puhuu keskustelun vetäjälle ja selittää asiansa. Tänä aikana ajanotto keskeytetään.

   Miten keskustelu lopetetaan kauniisti?

   Keskustelun päätöspuheenvuoro. Kirjoita vahva johtopäätös. Lopussa sinun tulisi toistaa yleinen kantasi aiheeseen vahvistaaksesi kantaasi. Lopuksi kannattaa kertoa aikomuksestasi tehdä jotakin ja esittää myös vahva vetoomus toimintaan.

   Mitä sanoa loppupuheenvuorossa?

   Tässä on joitain Do -arvoja, jotka auttavat puhujaa puheessaan puhumaan.

  7. osoittavat, että puhe on lähellä loppua. …
  8. Anna puhe/esitys. …
  9. Tee silmäkontakti. …
  10. Älä tee sulkemishuomautuksia pitkiä. …
  11. Älä lopu yksinkertaisella ’kiitos ”…
  12. Älä lisää uutta materiaalia mistä tahansa. …
  13. Sopiva huomautus.


  14. Miten lopetat puheen?

   Eri tapoja lopettaa esitys tai puhe

  15. Kolmen voima. …
  16. Pakottava tarina. …
  17. Yllättävä tosiasia. …
  18. Juoksukello. …
  19. Ihmisten tai yritysten tunnustaminen. …
  20. Lyhyt, ikimuistoinen lause. …
  21. Mielenkiintoinen lainaus. …
  22. Visuaalinen kuva.
  23. Miten pyydät hyvää tietoa?

   Tietopisteiden tarjoaminen
   Tarjotaksesi puheenvuoron sinun on noustava seisomaan ja/tai nostettava kätesi ylös ja sanottava jotain sellaista kuin: ”Tietoa”, ”Rouva”, ”Siitä asiasta”, ”Siitä” jne. Huomaa, että et saa sanoa ”taloudellisesta epävakaudesta” tai jotain vastaavaa.

   Miten väittelyt pisteytetään?

   National Speech & Debate Association määrittelee poliittisen väittelyn pisteytyksen kolmeen eri luokkaan – sisältöön, tyyliin ja strategiaan. Kutakin näistä osa-alueista painotetaan, ja ne tuottavat yhteensä 60-80 pistettä väittelijää kohti kustakin alkupuheenvuorosta. Vastausta sen sijaan pisteytetään vain 30-40 pisteen välillä.

   Mitä puheenjohtaja sanoo keskustelussa?   Puheenjohtajan on esiteltävä aihe ja molempien osapuolten puhujat. Hänen tulisi sitten kutsua kukin puhuja ennalta sovitussa järjestyksessä. Hän voisi sanoa: ”Minulla on nyt suuri ilo antaa puheenvuoron ensimmäiselle puhujalle, James Bondille”.

   Mitä ovat vastaväitteet väittelyssä?

   rebuttal Add to list Jaa. Kun kaksi ihmistä väittelee, toinen heistä esittää väitteen, ja toinen seuraa vastaväitteellä, joka on yksinkertaisesti sanottuna ”ei, olet väärässä ja tämä on syy” -argumentti.

   Miten keskustelu aloitetaan?

   Paras tapa aloittaa keskustelu on aloittaa se rohkealla retorisella kysymyksellä, koskettavalla henkilökohtaisella tarinalla, joka liittyy väitteeseesi, tai järkyttävällä tilastolla. Kun olet saanut yleisön huomion, määrittele keskeiset termit, joita käytät väittelyssä, ja tee yhteenveto asiastasi.

   Mitä Pois on väittelyssä?

   Vastustajajoukkueen jäsen tarjoaa puheenvuoron aikana tietopisteen (POI). Puhuja voi joko hyväksyä kohdan tai kieltäytyä siitä. Jos vastapuoli hyväksyy puheenvuoron, se voi esittää lyhyen huomautuksen tai esittää lyhyen kysymyksen, joka käsittelee jotakin väittelyssä käsiteltävää asiaa.

   Mitä POI tarkoittaa puheessa ja keskustelussa?   Ohjelma Suullinen tulkkaus
   jotka ovat kiinnostuneita kilpailemaan suullisessa tulkkauksessa (Program Oral Interpretation, POI).

   Mikä olisi tietopisteen hyvä käyttötarkoitus?

   Vaikka sitä kutsutaankin ”tiedotuskohdaksi”, vastajoukkueen jäsen voi käyttää välihuomautusta minkä tahansa kohdan esille ottamiseen. POI:tä käytetään siis tyypillisesti nopean vastaväitteen, väitteen, kysymyksen tai selvennyksen esittämiseen puhujalle. Puhujan on annettava POI:hen vastaus heti.

   Millainen on hyvä poi?

   Vahvat argumentointitaidot. Hallittu suorituskyky. Tunteiden syvyys/laajuus. Runollisten, proosallisten ja draamallisten konventioiden tuntemus.

   Mitä teet poilla?   Lähesty sitä aivan kuten riisiä ja syö sitä lihan ja vihannesten kanssa. Hieno havaijilainen lounaslautanen voisi koostua seuraavista: kulhollinen poi, johon on yhdistetty lau lau ja/tai kalua pig, pitkä kanariisi, lomi lomi -lohi.

   Miten puhujien pitäisi toimia keskustelussa?

   Äänen on oltava keskusteleva, vakava ja vilpitön. Kaikkien pitäisi kuulla se helposti. Huutamisella, epäkohteliaisuudella tai tunteenpurkauksilla ei ole sijaa väittelyssä – tai missään muussa hyvässä puheessa. Jos puhuja on vilpitön ja tarkoittaa sitä, mitä sanoo, ääni yleensä kertoo kaiken.

   Kuka puhuu väittelyssä ensimmäisenä?

   Myönteinen vastaus
   Kullakin joukkueella on kaksi tai kolme rakentavaa puheenvuoroa ja kaksi tai kolme vastapuheenvuoroa. Myönteinen osapuoli pitää ensimmäisen rakentavan puheenvuoron, ja vastaväitteet vuorottelevat: kielteinen, myönteinen, kielteinen, myönteinen. Väittelyn ensimmäinen ja viimeinen puheenvuoro on myöntävällä osapuolella.

   Keskustelun tekemiset ja tekemättä jättämiset?

   Mitkä ovat tekemän ja keskustelun tekemisen?

   • Käytä muodollisia vaatteita aina. Keskustelu alkaa.li>

   Mitä ensimmäinen puhuja sanoo väittelyssä?

   Ensimmäinen puhuja (myöntävästi): Ensimmäisen puhujan on esiteltävä keskustelu kokonaisuudessaan, ei vain oman ryhmänsä puolta. Tämä tarkoittaa, että hänen on esitettävä MÄÄRITELMÄ (eli määriteltävä keskeiset termit ja koko aihe mahdollisimman järkevällä tavalla).

   Miksi kutsutaan keskustelun kahta puolta?

   Väitteen puolta kutsutaan myöntöpuoleksi tai Aff, ja vastakkaista puolta kutsutaan kieltopuoleksi tai Neg. Kumpikin puoli on kahden väittelijän muodostama joukkue, joten väittelyyn osallistuu neljä henkilöä (tuomaria ja yleisöä lukuun ottamatta).

   Miten esittäydyt keskustelussa?

   Väittely on taito, jossa yrität luottavaisesti todistaa väitteesi jonkin aiheen puolesta tai sitä vastaan. ’ Hyvää iltaa arvoisat tuomarit, arvoisat vastustajani, tiedekunnan jäsenet ja yleisö , minä (NIMI) esitän täten nöyrästi kiitokseni mielenkiinnostanne (AINE ) kohtaan.

   Miten aloitat keskustelun esittelyn?

   Kirjoita johdanto. Siinä olisi esitettävä tarkoituksesi ja näkemyksesi keskustelusta sekä lueteltava laajoja, vakuuttavia kohtia. Käytetyn kielen tulisi olla kohderyhmääsi puhuttelevaa, ja johdannon tulisi olla mahdollisimman lyhyt, ja sen ääneen lukemiseen saisi kulua enintään 20-30 sekuntia.

   Mitä minun pitäisi sanoa ennen keskustelun aloittamista?

   Kuten aiemmin todettiin, olen täten esityksen puolesta tai sitä vastaan, ja jos saan luvan, haluaisin aloittaa sanomalla, että……’ ”Hyvää iltapäivää, arvoisat tuomarit, vastapuolen jäsenet, puheenjohtaja ja yleisö. Olen myöntävän puolen kapteeni. Tänään esityksemme on ______________.”

   Mikä on hyvä avauslause keskustelua varten?

   Tervehdi yleisöäsi sanomalla: ”Hyvää huomenta tiedekunta ja henkilökunta. Tämänpäiväisen keskustelun aiheena on opiskelijoiden pysäköinti” tai ”Hyvää huomenta, opettajat ja oppilaat. Kiitos, että käytitte aikaa tullaksenne tähän keskusteluun. Tänään aiheena on opiskelijoiden pysäköinti.”