Ateena karkotti Ksenofonin, koska hän taisteli spartalaisten puolella. Ksenofon seurasi todennäköisesti Agesilain marssia Spartaan vuonna 394 eaa. ja päätti sotaretkensä seitsemän vuoden kuluttua.

Karkotettiinko Ksenofon?

Exile. Ksenofon osallistui traakialaisten ja spartalaisten sotaretkiin, ja joskus Sokrateen oikeudenkäynnin jälkeen hänet karkotettiin Ateenasta. Sen jälkeen hän taisteli spartalaisen kuningas Agesilaios II:n lipun alla, ja spartalaiset antoivat hänelle lopulta maata Skilluksessa, Elisissä.

Kuka oli Ksenofon ja mitä hän teki?

Ksenofon oli kreikkalainen filosofi, sotilas, historioitsija, muistelmien kirjoittaja ja lukuisien käytännönläheisten tutkielmien kirjoittaja, joiden aiheet vaihtelevat hevostaloudesta verotukseen.

Kenen puolesta Ksenofon taisteli?

Sparta
Kun kreikkalainen liittouma, johon Ateena kuului, kapinoi Spartan hegemoniaa vastaan Manner-Kreikassa, Ksenofon taisteli (Koroneassa vuonna 394) Spartan puolesta. Siitä, aiheuttiko hänen palveluksensa Spartan hyväksi hänen virallisen karkotuksensa Ateenasta vai heijastiko se sitä, voidaan edelleen kiistellä, mutta karkotettu hän varmasti oli.

Mikä on Ksenofonin teoria?

Tässä Ksenofon olettaa, että orjien tarjonta on rajallista ja että hinnan nousu johtuu kysynnän kasvusta.

Mitä Ksenofon sanoi Spartasta?

Vaikka hän löysi Spartasta paljon ihailtavaa, Ksenofon ei suinkaan pitänyt Spartaa ihanteellisena valtiona. Ksenofonin näkökulmasta yksi Spartan järjestelmän suurimmista puutteista oli se, että se opetti tottelevaisuutta pakottamalla.

Puolustiko Ksenofon Sokratesta?Ksenofonin Sokrateksen puolustus (n. 371 eaa.) on Ksenofonin muistelmista (l. 430 – n. 354 eaa.) peräisin oleva katkelma, jossa hän käsittelee Ateenan Sokrateen opetuksia ja tekoja ja tuomitsee häntä vastaan esitetyt syytökset epäoikeudenmukaisiksi ja perusteettomiksi.

Missä sodassa Ksenofon taisteli?

Ksenofon työskenteli jonkin aikaa erään traakialaisen ruhtinaan palveluksessa ennen kuin hän siirtyi Spartan palvelukseen vuonna 400 alkaneen Persian ja Spartan välisen sodan aikana (sen jälkeen, kun Spartan oli tukenut Kyrosta).Mitä nimi Ksenofon tarkoittaa?

vieras ääni
Ksenofon pojan nimenä on kreikkalaista alkuperää, ja Ksenofonin merkitys on ”vieras ääni”.

Missä Ksenofon oli Sokrateen oikeudenkäynnin aikana?

Tärkein tapahtuma Sokrateksen Apologeassa valamiehistölle on se, että Sokrates torjuu Anytoksen häntä vastaan tekemän hyökkäyksen. Vuonna 399 eaa. Ksenofon palveli Kreikan Kymmenentuhannen palkkasoturin armeijassa (vrt. Anabasis), joten hän ei itse asiassa ollut Ateenassa Sokrateen oikeudenkäynnin aikana.

Missä sodassa Ksenofon oli mukana?

Suuri Peloponnesoksen sota
Ksenofon syntyi varakkaaseen ateenalaiseen perheeseen vuonna 431 eaa., Suuren Peloponnesoksen sodan (431-404 eaa.) alussa. Aristokraattina hän palveli Ateenan ratsuväessä ja vastusti yleisesti demokratiaa. Hän oli Sokrateen oppilas ja vuosien 411 ja 404 epädemokraattisten hallintojen kannattaja.

Taisteliko Ksenofon Kunaxan taistelussa?Kyroksen kapinan suuri taistelu käytiin 70 kilometriä Babyloniasta pohjoiseen Kunaxassa (kreik. Κούναξα), Eufratin vasemmalla rannalla. Tärkein lähde on Ksenofon, taisteluihin osallistunut kreikkalainen sotilas.

Onko muukalaisviha peräisin Ksenofonilta?

Ei, muukalaisviha juontaa juurensa kreikan sanoista ”vieras” ja ”pelko”. Sana xeno voi tarkoittaa myös ”outoa”. Siksi nimi Ksenofon tarkoittaa suomeksi ”outo ääni”. Termi xenofobia ei ole johdettu Xenophonista.

Oliko Ksenofon hevosmies?

Kreikkalainen Ksenofon (430-335 eaa.) kirjoitti ensimmäisen täysin säilyneen ratsastustaidon käsikirjan, ”Hevosmiestaidon taito”. Ksenofon oli ratsastaja koko elämänsä ajan, ensin ratsumiehenä ja sitten maalaisherrana Spartan kuninkaan hänelle antamalla tilalla.