Troijan tappion jälkeen kreikkalaiset sankarit lähtivät hitaasti kotimatkalle. Odysseuksella kesti 10 vuotta tehdä ”Odysseuksessa” kerrottu vaivalloinen ja usein keskeytynyt matka kotiin Ithakaan. Helena, jonka kaksi peräkkäistä troijalaista aviomiestä kuoli sodan aikana, palasi Spartaan hallitsemaan Menelaoksen kanssa. 

Mitä Troijalle tapahtui sen kukistamisen jälkeen?

Troijan ryöstö
Aeneas otti isänsä selkäänsä ja pakeni. Hänet jätettiin yksin hurskautensa vuoksi. Kaupunki hävitettiin ja temppelit tuhottiin.

Mitä tapahtui Pariisille ja Helenalle Troijan kukistumisen jälkeen?

Lopulta Paris kaatui taistelussa, ja Homeroksen kertomuksen mukaan Helena yhdistyi Menelaoksen kanssa, vaikka muut tarun versiot kertovat hänen nousseen sen sijaan Olympokselle. Helenaan liittyi kultti, joka kehittyi hellenistisessä Lakoniassa, sekä Spartassa että muualla; Therapnessa hänellä oli yhteinen pyhäkkö Menelaoksen kanssa.

Mitä Akillekselle tapahtui Troijan kukistumisen jälkeen?

Akhilleus kuolee Troijan prinssin Pariksen ampumaan nuoleen. Useimmissa tarinan versioissa Apollon-jumalan sanotaan ohjanneen nuolen Akhilleuksen haavoittuvaan kohtaan, kantapäähän.

Mitä Agamemnonille tapahtui Troijan kukistumisen jälkeen?

Kun Agamemnon palaa kotiin, hänet surmaa Aegisthos (tarinan vanhimmissa versioissa) tai Klyytemnestra. Pindarin ja tragediankirjoittajien kertomusten mukaan Agamemnon tapetaan kylvyssä yksin vaimonsa toimesta sen jälkeen, kun Agamemnon on vangittu peittoon tai verkkoon, joka on heitetty hänen ylleen vastarinnan estämiseksi.

Nousiko Troija koskaan uudelleen?

Troija tuhoutui sodassa noin 3200 vuotta sitten – tapahtuma, joka saattoi inspiroida Homerosta kirjoittamaan Iliaanin 400 vuotta myöhemmin. Kuuluisa kaupunki nousi kuitenkin uudelleen ja sopeutui uuteen poliittiseen tilanteeseen. Troija sijaitsee Luoteis-Turkissa, ja sitä on tutkittu vuosikymmeniä.

Onko Troijasta mitään jäljellä?Troijan arkeologinen alue koostuu Hisarlikin kukkulasta ja sen alapuolella etelässä sijaitsevista pelloista. Kukkula on tell, joka koostuu kerrostumista, jotka sisältävät yli kolmen vuosituhannen ajan jatkuneen ihmisasutuksen jäänteitä.

Ketä Troijan Helena todella rakasti?

Pariisi
Eräänä päivänä Helena oli miehensä Menelaoksen kanssa palatsissaan Spartassa. Paris ilmestyi paikalle. Kuten antiikin Kreikan vieraanvaraisuuden lakien mukaan oli tapana, he antoivat hänelle majapaikan ja viihdyttivät häntä juhlaillallisilla ja lahjoilla. Pariis ja Helena rakastuivat hulluna toisiinsa heti, kun he tapasivat.Rakastiko Helen koskaan Pariisia?

Helena oli jo naimisissa Spartan kuninkaan Menelaoksen kanssa (mitä Afrodite unohti mainita), joten Pariisin oli tehtävä ryöstöretki Menelaoksen taloon anastaakseen häneltä Helenen – joidenkin kertomusten mukaan Helena rakastui Pariisiin ja lähti vapaaehtoisesti.

Kuka tappoi Troijan Pariisin?

jousimies Philoktetes
Paris itse sai pian sen jälkeen kuolettavan haavan kilpailevan jousiampujan Philoktetesin ampumasta nuolesta.

Muuttuiko Akilles tytöksi?

Tarina siitä, kuinka Akilles naamioitui tytöksi Skyroksen kuninkaan hovissa, rakastui yhteen prinsessoista ja meni tämän kanssa naimisiin ennen kuin lähti Troijaan, oli suosittu taiteen ja kirjallisuuden aihe klassisesta ajasta 1900-luvun puoliväliin asti.

Keneen Akilles oli rakastunut?Vaikka Briseis oli sotasaalis, Akhilleus ja Briseis rakastuivat toisiinsa, ja Akhilleus saattoi lähteä Troijaan aikomuksenaan viettää paljon aikaa Briseiksen kanssa teltassaan, kuten elokuvassa kuvataan.

Kuka varasti Akilleksen tyttöystävän?

Agamemnonin varastama
Apollo lähettää ruttoa kreikkalaisten sotilaiden keskuuteen. Monet kuolevat, ja muut kreikkalaiset kapteenit sanovat Agamemnonille, että hänen on palautettava tyttö isälleen. Agamemnon suostuu, mutta yhdellä ehdolla: hän saa ottaa Akilleksen jalkavaimon Briseiksen.

Miten Troijan tarina päättyy?

Kreikkalaiset voittavat sodan lopulta nerokkaan petoksen avulla, jonka keksi Ithakan sankari ja kuningas Odysseus – joka on kuuluisa oveluudestaan -. He rakentavat valtavan puisen hevosen ja jättävät sen Troijan porttien ulkopuolelle uhriksi jumalille, kun he teeskentelevät luopuvansa taistelusta ja purjehtivat pois.

Minne Troijan eloonjääneet menivät?

Kreikkalaisten johtajien seikkailullisista kotimatkoista kerrottiin kahdessa eepoksessa, Paluumatkoissa (Nostoi; kadonnut) ja Homeroksen Odysseuksessa. Troijan harvoihin eloonjääneisiin kuului Aeneas, jonka jälkeläiset jatkoivat troijalaisten hallitsemista; myöhemmän perinteen mukaan Aeneaksen troijalaiset siirtyivät Italiaan roomalaisten esi-isiksi.

Miten Troijan sota lopulta päättyi?Troijan sota, joka sisälsi taisteluita ja kahakoita, kesti kymmenen vuotta. Se päättyi lopulta, kun kreikkalaiset vetäytyivät leiristä ja jättivät jälkeensä suuren puisen hevosen Troijan porttien ulkopuolelle.

Miten Troija tuhoutui?

Kaupunki tuhoutui tuhoisassa tulipalossa, ja joistakin taloista ja kaduilta löydetyt ihmisluiden jäänteet vahvistavat käsitystä siitä, että viholliset olivat vallanneet, ryöstäneet ja polttaneet kaupungin. Mykeneläisen tuontikeramiikan todisteiden perusteella Troija VIIa:n loppu voidaan ajoittaa vuosien 1260 ja 1240 eaa. välille.

Missä maassa Troija on nyt?

Turkki
Muinainen Troijan kaupunki sijaitsi Vähä-Aasian luoteisrannikolla, nykyisen Turkin alueella.

Mikä kaupunki Troija on nyt?

Troija (antiikin kreikaksi Ἴλιος tai Ilios) sijaitsi Länsi-Turkissa – ei kaukana nykyisestä Canakkalen kaupungista (joka tunnetaan paremmin nimellä Gallipoli), Dardarnellien salmen suulla.