Konfederaatio (tunnetaan myös nimellä konfederaatio tai liitto) on suvereenien ryhmien tai valtioiden liitto, joka on yhdistetty yhteistä toimintaa varten.

Luettelo.

Nimi Aikakausi Huomautukset
Amerikan liittovaltiot 1861-1865 Yhdysvaltojen eteläosien separatistivaltiot Yhdysvaltain sisällissodan aikana.
Karjalaisvaltiot 1872-1876 Espanjalaisvaltiot.

Mikä on nykyaikainen esimerkki konfederaatiosta?

Liittovaltiojärjestelmä
Kansakunnat voivat valita, noudattavatko ne heikon keskushallinnon esimerkkiä vai eivät. Esimerkkejä: Itsenäisten valtioiden yhteisö (IVY), joka tunnettiin aiemmin nimellä Neuvostoliitto. Myös Sveitsin kantonijärjestelmä ja Amerikan konfederaatiovaltiot (1861-1865).

Mitä pidetään konfederaationa?

Confederate States of America, myös Confederacy, Yhdysvaltain sisällissodassa 11 eteläisen osavaltion hallitus, joka erosi unionista vuosina 1860-61, hoiti kaikkia erillisen hallituksen asioita ja kävi suurta sotaa, kunnes hävisi keväällä 1865.

Mitkä maat ovat liittovaltio?

Historiallinen

Nimi Periodi
Peru-Bolivian konfederaatio 1836-1839
Amerikan liittovaltiot 1861-1865
Pohjois-Saksan liitto 1867-1871
Taivalkosken liittovaltio 1867-1918

Onko Yhdysvallat esimerkki konfederaatiosta?

Vuoteen 1789 asti Yhdysvallat oli konfederaatio; sitten otettiin käyttöön sana federaatio tai liittotasavalta, joka tarkoitti tiiviimpää liittoa. Tämä ero korostui Yhdysvaltain sisällissodan aikana, kun irtautuneet osavaltiot muodostivat liittovaltion (Confederate States of America) vastakohtana liittovaltioliitolle.

Mitkä ovat 5 konfederaation osavaltiota?

Konfederaatioon kuuluivat seuraavat osavaltiot: Texas, Arkansas, Louisiana, Tennessee, Mississippi, Alabama, Georgia, Florida, Etelä-Carolina, Pohjois-Carolina ja Virginia. Jefferson Davis oli sen presidentti. Marylandia, Delawarea, Länsi-Virginiaa, Kentuckya ja Missouria kutsuttiin rajavaltioiksi. Vuonna 1865 unioni voitti sodan.

Kuka oli viimeinen konfederaattori?Joulukuun 19. päivänä 1959 Houstonissa Teksasissa kuoli Walter Washington Williams (joskus myös Walter G. Williams), jota pidettiin lähellä kuolinhetkeään viimeisenä elossa olevana Konfederaation armeijan veteraanina.

Mitä konfederaatti tarkoittaa?

Konfederaation määritelmä
henkilö, ryhmä, kansakunta tms. joka on liittoutunut muiden kanssa; liittolainen. rikoskumppani, erityisesti ilkivaltaisessa tai rikollisessa teossa. (isolla alkukirjaimella)U.S. History. a supporter of the Confederate States of America.Ketä kutsutaan konfederaatioksi?

Liittolainen on kuka tahansa, joka tukee sinua ja työskentelee kanssasi saman päämäärän eteen. Kun sitä käytetään hallituksen tai politiikan yhteydessä, se tarkoittaa ”sopimuksella yhdistettyä”, kuten kaksi maata, jotka ovat liittyneet yhteen kolmatta maata vastaan.

Onko Kanada konfederaatio?

Kanada on liittovaltio eikä suvereenien valtioiden liitto, mitä ”liittovaltio” tarkoittaa nykyisessä poliittisessa teoriassa. Sitä pidetään kuitenkin usein maailman hajautetumpien liittovaltioiden joukossa.

Onko Ranska konfederaation jäsen?

Ranskan toinen keisarikunta pysyi virallisesti puolueettomana koko Amerikan sisällissodan ajan eikä koskaan tunnustanut Amerikan liittovaltioita.

Oliko Amerikka liittovaltio vai konfederaatio?Yhdysvaltain sisällissodan aikana unioni, joka tunnettiin myös nimellä pohjoinen, viittasi presidentti Abraham Lincolnin johtamiin Yhdysvaltoihin. Sitä vastassa oli separatistinen Amerikan konfederaatiovaltio (CSA), jota epävirallisesti kutsutaan ”konfederaatioksi” tai ”eteläksi”.

Milloin Yhdysvallat lakkasi olemasta konfederaatio?

Kun kongressin pyrkimykset muuttaa artikloja olivat epäonnistuneet, lukuisat kansalliset johtajat kokoontuivat Philadelphiassa vuonna 1787 laatimaan uutta perustuslakia. Uusi perustuslaki ratifioitiin vuonna 1788, ja uusi liittovaltion hallitus aloitti toimintansa vuonna 1789, mikä merkitsi konfederaation kauden päättymistä.

Mikä on paras esimerkki konfederaatiohallintojärjestelmästä?

Mitä historiallisia esimerkkejä liittovaltiojärjestelmästä on olemassa? Amerikan konfederaation osavaltiot, Konfederaation artiklat ja Irokeesien konfederaatio.

Onko Kanada konfederaatio?

Kanada on liittovaltio eikä suvereenien valtioiden liitto, mitä ”liittovaltio” tarkoittaa nykyisessä poliittisessa teoriassa. Sitä pidetään kuitenkin usein maailman hajautetumpien liittovaltioiden joukossa.

Milloin oli viimeinen konfederaatti?Viimeiset sisällissodassa antautuneet konfederaation joukot olivat intiaaneja – näin he päätyivät taistelemaan etelän puolesta. Tänään tasan 154 vuotta sitten, 23. kesäkuuta 1865, viimeiset konfederaation joukot antautuivat unionille.

Onko Amerikan konfederaatiovaltioita vielä olemassa?

Jefferson Davisin johtama ja vuosina 1861-1865 toiminut Konfederaatio kamppaili laillisuudesta, eikä sitä koskaan tunnustettu itsenäiseksi valtioksi. Kärsittyään murskatappion sisällissodassa Amerikan konfederaatiovaltiot lakkasivat olemasta.

Onko Texas yhä konfederaation osavaltio?

Sitä seuranneessa sisällissodassa kuoli jopa 750 000 ihmistä eli yli 2 prosenttia kaikista amerikkalaisista. Konfederaation hävittyä vuonna 1865 Texas hyväksyttiin virallisesti takaisin unioniin vuonna 1870, jälleenrakennuskauden aikana.

Minkä puolesta konfederaatiot taistelivat?

Konfederaatio lähti sotaan Yhdysvaltoja vastaan suojellakseen orjuutta, mutta sen sijaan se sai aikaan sen täydellisen ja välittömän lakkauttamisen. Huhtikuuhun 1865 mennessä liittovaltio oli raunioina, sen armeijat tuhottu. Henkien menetys oli tuhoisaa: ainakin 620 000 kuollutta – 360 000 Yhdysvalloissa ja 258 000 liittotasavallassa.