Peloponnesolainen sotaPeloponnesolainen sotaPeloponnesolainen sota (431-404 eaa.) oli muinaiskreikkalainen sota, joka käytiin Ateenan ja Spartan sekä niiden liittolaisten välillä Kreikan maailman hegemoniasta. Sota pysyi pitkään ratkaisemattomana, kunnes Persian valtakunta puuttui ratkaisevasti asiaan Spartan tueksi.

Mikä oli Peloponnesoksen sodan merkittävä vaikutus?

Peloponnesoksen sota oli antiikin Kreikassa käyty sota Ateenan ja Spartan välillä, jotka olivat tuolloin (431-405 eaa.) antiikin Kreikan kaksi voimakkainta kaupunkivaltiota. Sodan myötä valta siirtyi Ateenalta Spartalle, ja Spartasta tuli alueen voimakkain kaupunkivaltio.

Mitkä olivat Ateenan ja Spartan välisten Peloponnesoksen sotien vaikutukset?

Peloponnesoksen sodalla oli pysyvä vaikutus kreikkalaiseen maailmaan. Sekä Sparta että Ateena olivat heikentyneet. Teeba kukisti Spartan Leuktran taistelussa vuonna 371 eaa. ja tuli Kreikan voimakkaimmaksi kaupungiksi, ja sitten Makedonian Filippus II kukisti Teeban ja kreikkalaiset liittolaisensa ja tuli kreikkalaisen maailman herraksi.

Miten Peloponnesoksen sota vaikutti Ateenaan quizlet?

Miten Peloponnesoksen sodat vaikuttivat Kreikan kaupunkivaltioihin? Peloponnesoksen sodat vaikuttivat niihin, kun ne johtivat Ateenan vallan heikkenemiseen ja jatkuneeseen kilpailuun. Hallitusmuoto, jossa hallitsija on ehdoton diktaattori (jota ei rajoita perustuslaki, lait, oppositio jne.).

Toipuiko Ateena koskaan Peloponnesoksen sodasta?

Peloponnesoksen sodan jälkeen spartalaiset perustivat Ateenaan oligarkian, jota kutsuttiin Kolmekymmentä. Se oli lyhytikäinen, ja demokratia palautettiin. Ja huonosti suunnitellun spartalaisten ulkopolitiikan ansiosta Ateena pystyi toipumaan.

Miten Ateenan hallitus muuttui Peloponnesoksen sodan jälkeen?

Ateenan vallankaappaus vuonna 411 eaa. oli seurausta vallankumouksesta, joka tapahtui Ateenan ja Spartan välisen Peloponnesoksen sodan aikana. Vallankaappaus kaatoi antiikin Ateenan demokraattisen hallituksen ja korvasi sen lyhytaikaisella oligarkialla, joka tunnettiin nimellä Neljäsataa.

Mikä aiheutti Ateenan rappion?Ateenan valtakunnan rappeutuminen ja tuhoutuminen oli seurausta Ateenan katastrofaalisesta tappiosta Peloponnesoksen sodassa vuonna 404 eaa. Ateena teki vakavia strategisia virheitä, kuten epäonnistuneen hyökkäyksen Syrakusaan, mikä johti Ateenan tappioon Spartalle ja valtakunnan hajoamiseen.

Millaista oli elämä Ateenassa Peloponnesoksen sodan jälkeen?

Strife among prominent city-states contending with one another for power continued to plague Greece in the years following the Peloponnesian War. The losses of population, the ravages of the plague1, and the financial difficulties2 brought on by the war caused severe hardships for Athens.Mitä Ateenalle tapahtui sen jälkeen, kun se hävisi sodan Spartalle?

Kun Sparta oli voittanut Ateenan, se lopetti demokratian ja perusti uuden hallituksen, jota hallitsivat ”kolmekymmentä tyrannia”. Tämä kesti kuitenkin vain vuoden, sillä paikalliset ateenalaiset syrjäyttivät tyrannit ja palauttivat demokratian.

Miksi Ateena aiheutti Peloponnesoksen sodan?

Sodan syitä selitetään toisinaan niinkin pitkälle kuin Kleistheneksen demokraattisiin uudistuksiin, joita Sparta aina vastusti. Välittömämpi syy sotaan oli kuitenkin se, että Ateenalla oli hallussaan Delian liitto, laaja meriliitto, jonka ansiosta se pystyi hallitsemaan Välimerta.

Mikä oli Peloponnesoksen sodan lopputulos?

Demokraattiset johtajat kieltäytyivät kuitenkin Spartan rauhantarjouksista, ja sota jatkui merellä, jossa spartalaisten ja ateenalaisten laivastot kävivät kalliita kauppoja. Sota päättyi vuonna 405, kun Ateenan laivasto tuhoutui Aegospotamissa Lysanderin johtaman spartalaisen laivaston toimesta, joka oli saanut paljon apua persialaisilta.

Mikä vaikutus Ateenalla oli?Ateena oli Kreikan kaupunkivaltioista suurin ja vaikutusvaltaisin. Sillä oli monia hienoja rakennuksia, ja se oli nimetty viisauden ja sodankäynnin jumalatar Ateenan mukaan. Ateenalaiset keksivät demokratian, uudenlaisen hallintotavan, jossa jokainen kansalainen saattoi äänestää tärkeistä asioista, kuten sodan julistamisesta.

Mikä oli Peloponnesoksen sodan välitön tulos?

Ateena vastasi valmistelemalla laivastonsa ja armeijansa. Sota käytiin vuosina 431-404 eaa. Sodan puolivälissä kaksi suurvaltaa pääsivät aselepoon, mutta rauha ei kestänyt, ja kaupunkivaltiot palasivat yhteen kuusi vuotta myöhemmin. Vuonna 404 eaa. Peloponnesoksen sota päättyi spartalaisten voittoon.

Mikä oli Peloponnesoksen sodan tärkein vaikutus?

Mitkä olivat Peloponnesoksen sodan seuraukset? kaupungit ja sadot tuhoutuivat, tuhansia kreikkalaisia kuoli, kaupunkivaltioiden sotilaallinen ja taloudellinen voima heikkeni 50 vuodeksi.

Mikä oli Peloponnesoksen sodan merkittävin vaikutus quizlet?

Mikä oli Peloponnesoksen sodan merkittävin vaikutus? Ateena menetti valtakuntansa ja vaikutusvaltansa demokratian mallina.

Mikä oli Peloponnesoksen sodan lopputulos?Demokraattiset johtajat kieltäytyivät kuitenkin Spartan rauhantarjouksista, ja sota jatkui merellä, jossa spartalaisten ja ateenalaisten laivastot kävivät kalliita kauppoja. Sota päättyi vuonna 405, kun Ateenan laivasto tuhoutui Aegospotamissa Lysanderin johtaman spartalaisen laivaston toimesta, joka oli saanut paljon apua persialaisilta.

Mikä oli Peloponnesoksen sodan tärkein tulos?

Mikä oli Peloponnesoksen sodan tulos? Sparta voitti Ateenan.

Mikä oli Peloponnesoksen sodan syy ja tulos?

Sodan syitä selitetään toisinaan niinkin pitkälle kuin Kleistheneksen demokraattisiin uudistuksiin, joita Sparta aina vastusti. Välittömämpi syy sotaan oli kuitenkin se, että Ateenalla oli hallussaan Delian liitto, laaja meriliitto, jonka ansiosta se pystyi hallitsemaan Välimerta.

Mikä oli Spartan etu Ateenaan nähden Peloponnesoksen sodassa?

Spartan militaristinen kulttuuri oli olennainen osa heidän elämäänsä ja arvomaailmaansa. Heidän armeijansa oli paljon vahvempi kuin Ateenan ja paremmin koulutettu. Tämä oli heidän suuri etunsa.