Mikä oli Melianuksen väite?



Melialaiset väittävät, että he ovat puolueeton kaupunki eivätkä vihollinen, joten Ateenan ei tarvitse valloittaa heitä. Ateenalaiset vastustavat, että jos he hyväksyisivät Meloksen puolueettomuuden ja itsenäisyyden, he näyttäisivät heikoilta: Heidän alamaisensa ajattelisivat, että he jättivät Meloksen rauhaan, koska he eivät olleet tarpeeksi vahvoja valloittaakseen sen.

Milloin Melianuksen keskustelu käytiin?

416 EAA.
Erityisesti Melianuksen dialogi tarjoaa monivuotisen näkemyksen politiikasta, vallasta ja kansainvälisistä suhteista. Dialogi käydään vuonna 416 eaa. Peloponnesoksen sodan aikana, jolloin ateenalaiset ja spartalaiset olivat pattitilanteessa sen jälkeen, kun molemmat osapuolet olivat sopineet Nikiaksen rauhasta.

Mihin Mytilenian keskustelussa keskityttiin?

Mytilenealaiskeskustelu (myös ”Mytilenealaiskeskustelu”) oli Ateenan yleiskokous, joka käsitteli kostotoimia Mytileneen kaupunkivaltiota vastaan, joka oli yrittänyt epäonnistuneesti horjuttaa Ateenan hegemoniaa Peloponnesoksen sodan aikana.

Mikä oli Ateenan vastaus melialaisten vaatimukseen?





Mikä oli Ateenan vastaus myelialaisten vaatimukseen, että he ja heidän saarensa pysyisivät puolueettomina Peloponnesoksen sodassa? Ateenalaiset kunnioittivat myelialaisten puolueettomuutta. Ateena muutti Delian liiton valtakunnaksi kieltämällä sen jäseniä vetäytymästä ja valvomalla liiton kassaa.

Kuka voitti Mytileneen väittelyn?

Mytilenen kapina

Ajankohta 428-7 eaa
Paikkakunta Lesbos
Tulos Ateenalaisten voitto

Kuka voitti Mytilenen taistelun?

Mytilenen taistelu oli meritaistelu, joka käytiin 8. syyskuuta 1690 Mytilenessä Daniele Dolfinin johtaman venetsialaisen laivaston ja ottomaanien ja barbaarien aluksista koostuvan muslimilaivaston välillä. Taistelu päättyi venetsialaisten merivoimien voittoon.

Mitä Mytileneen kapina paljasti Ateenan demokratiasta?



Vastaus ja selitys: Mytileneen kapina paljasti muutamia asioita Ateenan demokratiasta. Ensinnäkään se ei estänyt imperialismia, vaikka yksikään tähän konfliktiin osallistunut ryhmittymä ei vaikuttanut erityisen hyveelliseltä. Se paljasti myös, miten ailahtelevaa ateenalainen demokratia saattoi olla.



Mikä on Thukydideksen keskeinen ajatus?

Thukydideksen keskeinen teema on Ateenan imperialismi. Toistuvasti hänen sivuillaan kuulemme Ateenan edustajien puolustavan kaupungin imperialismia kieltämällä, että ”oikealla” tai oikeudenmukaisuudella olisi mitään merkitystä kaupunkien välisissä suhteissa.

Mikä oli Thukydideksen mukaan Peloponnesoksen sodan todellinen syy?

Vihollisuudet saivat alkunsa useista kitkalähteistä, erityisesti Ateenan puuttumisesta Korintin (Spartan liittolainen) ja sen siirtokunnan Korkyran väliseen riitaan, mutta ateenalaisen historioitsijan Thukydideksen mukaan konfliktin varsinainen syy oli Ateenan nousu suuruuteen, mikä sai spartalaiset pelkäämään oman

Kuka on syyllinen Peloponnesoksen sotaan?

Sodan syitä selitetään toisinaan niinkin pitkälle kuin Kleistheneksen demokraattisiin uudistuksiin, joita Sparta aina vastusti. Välittömämpi syy sotaan oli kuitenkin se, että Ateenalla oli hallussaan Delian liitto, laaja laivastoliitto, jonka ansiosta se pystyi hallitsemaan Välimerta.

Mitkä olivat Peloponnesoksen sodan neljä syytä?

Ehdotetut tärkeimmät syyt ovat:

  • Sparta oli kateellinen muille voimille ja halusi itselleen enemmän valtaa. > Athen kiusasi liittolaisiaan ja neutraaleja kaupunkejaan.
  • Kilpailevien poliittisten ideologioiden välillä oli kaupunkivaltioiden välinen konflikti.