Skandaali johtui Nixonin hallinnon jatkuvista yrityksistä peitellä osallisuuttaan 17. kesäkuuta 1972 tapahtuneeseen murtautumiseen demokraattien kansallisen komitean päämajaan Washingtonin Watergate-toimistorakennuksessa.

Mitä Watergate tarkoitti?

Nimi ”Watergate” tulee Washingtonissa sijaitsevasta hotellista, jossa ensimmäinen rikos ja murtautuminen tapahtui, ja se yhdistetään usein poliittisiin skandaaleihin.

Mikä oli Watergate-skandaali yksinkertaisin termein quizlet?

Washingtonissa Watergate-kompleksissa sijaitsevaan demokraattisen kansalliskomitean toimistoon murtauduttiin Valkoisen talon työntekijöiden johdolla. Valkoisen talon osallisuuden paljastuminen murtoon ja sitä seuranneen peittelyn vuoksi presidentti Nixon joutui eroamaan vuonna 1974 välttääkseen syytteen nostamisen.

Mitä tapahtui Watergate-skandaalissa quizlet?

1. Watergate-skandaali johti Nixonin eroon ja 69:ää hallituksen virkamiestä vastaan nostettiin syytteet, joista 48 todettiin syyllisiksi – skandaalit otetaan vakavasti, ja ihmiset kokevat ansaitsemansa seuraukset.

Mitkä olivat Watergate-skandaalin tärkeimmät syyt quizlet?

– Se johtui yrityksestä salakuunnella demokraattisen puolueen toimistoja Watergate-rakennuksissa Washingtonissa. – Viisi miestä pidätettiin kesäkuussa 1972. – Miehet olivat CREEP:n (Committee to re-elect the President) palveluksessa.

Mikä oli Watergate-skandaali ja miten se vaikutti presidenttikauteen quizlet?

Se tapahtui vuonna 1972. Miten Watergate-skandaali kaatoi presidentti Nixonin? Se paljasti poliittisen vakoilun verkoston ja korkean tason peittelyyrityksen. Toimittajat yhdistivät murtovarkaat Nixonin viralliseen kampanjaryhmään, jonka tarkoituksena oli valita presidentti uudelleen.

Mikä kuvaa parhaiten yhtä Watergate-skandaalin vaikutusta kansakuntaan?Mikä kuvaa parhaiten Watergate-skandaalin yhtä pysyvää vaikutusta? Monet amerikkalaiset menettivät uskonsa hallitukseensa ja suhtautuivat politiikkaan kyynisesti.

Mikä oli Watergate-skandaali ja miten se vaikutti presidenttikauteen quizlet?

Se tapahtui vuonna 1972. Miten Watergate-skandaali kaatoi presidentti Nixonin? Se paljasti poliittisen vakoilun verkoston ja korkean tason peittelyyrityksen. Toimittajat yhdistivät murtovarkaat Nixonin viralliseen kampanjaryhmään, jonka tarkoituksena oli valita presidentti uudelleen.Mitä tapahtui Watergate-hotellissa vuonna 1972 quizlet?

Watergate-hotellin murtautuminen demokraattien kansalliseen päämajaan: Paikalla ollut vartija havaitsi heidät, ja paikallinen poliisi pidätti heidät.

Mikä kuvaa parhaiten yhtä Watergate-skandaalin vaikutusta kansakuntaan?

Mikä kuvaa parhaiten Watergate-skandaalin yhtä pysyvää vaikutusta? Monet amerikkalaiset menettivät uskonsa hallitukseensa ja suhtautuivat politiikkaan kyynisesti.

Miten Watergate-skandaali vaikutti Yhdysvaltain hallitukseen pitkällä aikavälillä quizlet?

Mikä oli Watergate-skandaalin pitkän aikavälin vaikutus Yhdysvaltain hallitukseen? Se heikensi presidentin etuoikeutta.

Milloin Watergate oli Syvä kurkku?Bradlee, Washington Postin päätoimittaja Watergaten aikana, vahvisti 1. kesäkuuta 2005, että Felt oli Syväkurkku. Vanity Fairin artikkelin mukaan Feltin suostutteli paljastumaan perheensä.

Mikä kuvaa parhaiten yhtä Watergate-skandaalin vaikutusta kansakuntaan quizlet?

Mikä kuvaa parhaiten yhtä Watergate-skandaalin vaikutusta kansakuntaan? Ihmiset suhtautuivat politiikkaan paljon epäilevämmin ja luottivat hallitukseen vähemmän.

Mikä väite kuvaa parhaiten Watergate-skandaalia?

Mikä väite selittää parhaiten Watergate-skandaalin vaikutuksen Yhdysvaltain kansalaisten käsityksiin liittovaltion hallituksesta? Se paljasti monille, että korkeimmat virkamiehet kykenivät käyttämään valtaansa väärin.

Miksi presidentti Nixon kieltäytyi luovuttamasta Valkoisessa talossa käymiensä keskustelujen nauhoja?

Presidentti Nixon kieltäytyi aluksi luovuttamasta nauhoja esittämällä kaksi syytä: ensinnäkin sen, että nauhat kuuluvat perustuslain mukaan toimeenpanovallan käyttäjän erioikeuden piiriin, ja vetoamalla perustuslain mukaiseen vallanjakoon ja keskinäiseen valvontaan, ja toiseksi sen, että nauhat olivat elintärkeitä kansallisen turvallisuuden kannalta.

Kuka poisti Nixonin nauhat?Yhdysvaltain presidentin sihteeri
Woods, joka oli kiihkeästi lojaali Nixonille, otti vastuun siitä, että hän oli 20. kesäkuuta 1972 julkaistun ääninauhan 18 1⁄2 minuutin aukiolosta pyyhki vahingossa pois jopa viisi minuuttia.