Vastaa. Miksi mitätöintiä pidettiin osavaltioiden oikeuksiin liittyvänä kysymyksenä? Se antoi osavaltiolle valtuudet kumota liittovaltion säädökset.

Mitä on nullifikaatio ja mikä oli sen merkitys historiallisesti?

Nullifikaatio on perustuslaillinen teoria, jonka mukaan yksittäiset osavaltiot voivat mitätöidä perustuslain vastaisina pitämiään liittovaltion lakeja tai oikeuden päätöksiä, ja se on ollut kiistanalainen siitä lähtien, kun se syntyi Amerikan varhaishistoriassa. Yhdysvaltain historiassa on ollut kolme merkittävää osavaltioiden yritystä mitätöintiin.

Onko osavaltiolla oikeus mitätöidä liittovaltion laki?

Näin ollen liittovaltion tuomioistuimet ovat katsoneet, että perustuslain mukaan liittovaltion laki on osavaltioiden lakia määräävämpi, ja liittovaltion tuomioistuimille on siirretty lopullinen toimivalta määrittää, ovatko liittovaltion lait perustuslain vastaisia. Tuomioistuimet ovat näin ollen katsoneet, että osavaltioilla ei ole valtuuksia mitätöidä liittovaltion lakeja.

Mitkä valtiot yrittivät mitätöidä liittovaltion lakeja?

Nullifikaatiokriisi oli Yhdysvaltain Etelä-Carolinan osavaltion ja Yhdysvaltain liittohallituksen välinen konflikti vuosina 1832-33.