Seminole Wars, (1817-18, 1835-42, 1855-58), kolme Yhdysvaltain ja Floridan seminole-intiaanien välistä konfliktia Yhdysvaltain sisällissotaa edeltävältä ajalta, jotka johtivat lopulta siihen, että seminoleiden toivoma maa-alue avattiin valkoisten hyväksikäytölle ja asutukselle.

Kuinka kauan toinen Seminole-sota kesti?

Toinen Seminole-sota (1835-1842), josta käytetään yleensä nimitystä varsinainen Seminole-sota, oli Yhdysvaltain hallituksen kiivain sota Amerikan intiaaneja vastaan. Yhdysvallat käytti yli 20 miljoonaa dollaria taisteluun seminoleja vastaan. Sodassa kuoli yli 1 500 sotilasta ja lukemattomia amerikkalaisia siviilejä.

Miten Seminole-sota päättyi?

Vuosien 1835 ja 1842 välisenä aikana lähes 3 000 seminolia siirrettiin Oklahomaan. Jokaista kahta siirrettyä intiaania kohden kuoli yksi amerikkalainen sotilas. Toinen seminolisota oli Yhdysvaltojen historian verisin ja pisin sota. Vuonna 1842 Yhdysvaltain hallitus vetäytyi, eivätkä seminoli-intiaanit koskaan allekirjoittaneet rauhansopimusta.

Kuinka monta seminolia kuoli toisessa seminolisodassa?

Toinen Seminole-sota

Päiväys 23. joulukuuta 1835 – 14. elokuuta 1842 (6 vuotta, 7 kuukautta, 3 viikkoa ja 1 päivä)
Tulos Konflikti päättyi nimellisesti; rauhansopimusta ei tehty; noin 4 000 seminolia kuljetettiin väkisin intiaanialueelle; noin 350 seminolia jäi Floridaan; ratkaisematon konflikti johti kolmanteen seminolisotaan vuonna 1855.

Antautuivatko seminolit koskaan?

He eivät koskaan antautuneet eivätkä allekirjoittaneet rauhansopimusta. Perääntymällä Evergladesiin seminolit päihittivät kansakunnan, jonka tavoitteena oli siirtää heidät väkisin Oklahomaan. Floridan matkailukohteiden joukossa Big Cypress on ainutlaatuinen.

Kuinka monta seminole-intiaania on jäljellä?

Floridan seminolit kutsuvat itseään ”valloittamattomaksi kansaksi”, sillä he ovat vain 300 intiaanin jälkeläisiä, jotka onnistuivat välttämään Yhdysvaltain armeijan vangitsemisen 1800-luvulla. Nykyään yli 2 000 elää kuudessa osavaltion reservaatissa, jotka sijaitsevat Hollywoodissa, Big Cypressissa, Brightonissa, Immokaleessa, Ft. Piercessä ja Tampassa.

Kuinka monta seminolia kuoli Kyynelten polulla?Joidenkin arvioiden mukaan noin 3 000 seminolea kuoli.

Kuinka monta mustaa seminolia siellä oli?

Nykyään Oklahoman Great Seminole Nationissa on kaksi mustaa bändiä ja 2 500 rekisteröityä mustaa jäsentä. Seitsemänkymmentäviisi prosenttia heimosta, molemmista roduista, siirrettiin sinne toisen Seminole-sodan jälkeen vuonna 1838. Mustat bändit, jotka tunnetaan nimellä Freedmen tai Estulusti, ovat olleet osa 14-bändistä heimoa sen perustamisesta lähtien.Miksi Seminole-heimo poistettiin?

Siellä heidät tunnettiin nimellä Seminole, joka on ehkä johdos espanjalaisesta termistä cimarron, joka tarkoittaa karkuria. Yhdeksänneksännellätoista vuosisadalla seminoleja pidettiin uhkana Amerikan etelän orjuuskulttuurille, ja siksi heidät määrättiin rauhoitettaviksi ja poistettaviksi.

Mitä kieltä seminole-heimo puhui?

Nykyään seminole-heimon jäsenet puhuvat yhtä tai molempia kahdesta kielestä: Maskókî ja Mikisúkî. Nämä kaksi ovat ainoat jäljellä niistä kymmenistä murteista, joita heidän esi-isänsä puhuivat täällä kaakossa. Maskókî, jota englanninkieliset kutsuvat virheellisesti ”Creekiksi”, on ydinkieli.

Milloin seminolit lopulta antautuivat?

1842
Se päättyi lopulta vuonna 1842 sopimukseen, jonka mukaan muutama sata heimon jäsentä sai jäädä Floridaan. He jäivät Floridan soille, mutta eivät koskaan antautuneet. Heidän jälkeläisensä ovat nykyään Floridassa asuvia seminoleja.

Mitä tapahtui kolmannen Seminole-sodan lopussa?Kolmas Seminole-sota (1855-58) oli seurausta uusista ponnisteluista Floridaan jääneiden seminolejen jäljittämiseksi. Se aiheutti vain vähän verenvuodatusta ja päättyi siihen, että Yhdysvallat maksoi kaikkein vastustuskykyisimmälle pakolaisjoukolle, jotta se lähtisi länteen.

Miten seminolit vastasivat poistamisyrityksiin?

Pieni ryhmä seminoleja pakotettiin allekirjoittamaan siirtymäsopimus vuonna 1833, mutta heimon enemmistö julisti sopimuksen laittomaksi ja kieltäytyi lähtemästä. Tuloksena oli toinen seminolisota, joka kesti vuodesta 1835 vuoteen 1842.

Mitä Seminoleille tapahtui poistamisen jälkeen?

Yhdysvallat siirsi 1800-luvulla väkisin noin 4 400 Seminole Nationin jäsentä intiaanialueelle, mutta 300-500 onnistui jäämään Floridaan. Nykyään heidän jälkeläisensä kuuluvat kahteen liittovaltion tunnustamaan kansakuntaan: Floridan Seminole Nation of Florida ja Floridan Miccosukee Nation of Florida.

Kuinka paljon Seminole-heimo on arvokas?

noin 12 miljardia dollaria
Kun Seminolesin vieraanvaraisuus- ja uhkapeliyrityksiin sovelletaan alan kertoimia, heimon nettovarallisuus olisi noin 12 miljardia dollaria, mukaan lukien noin 81 000 kappaletta popmusiikin muistoesineitä, kuten Michael Jacksonin punainen nahkatakki Beat It -videosta ja John Lennonin käsinkirjoitetut sanat Imagine-kappaleeseen….

Ketkä olivat ainoat alkuperäisamerikkalaiset, jotka vastustivat menestyksekkäästi muuttoa?Pääpäällikkö John Rossin johtama Cherokee-kansa vastusti intiaanien siirtolakia, vaikka Georgian osavaltio hyökkäsi sen suvereeneja oikeuksia vastaan ja Cherokee-kansaan kohdistui väkivaltaa.