Kuten aiemmin todettiin, Agamemnon ja Akilles ovat varsin erilaisia. Agamemnon käyttää perhettään saadakseen tarvitsemansa, mutta Akilles kunnioittaa äitiään ja kuuntelee tämän neuvoja. Agamemnon on kuningas, joka ei halua johtaa, ja Akilles auttaa kokoamaan akhaialaisten joukot ja selvittämään, mikä aiheuttaa ruton.

Mikä tekee Akilleksesta erilaisen?

Hän on nopeampi, terävämpi, isompi, kirkkaampi ja tärkeämpi kuin muut miehet. Hän on kauniimpi. Hän ratsastaa syvemmillä tunnevirroilla (kun Akilles on järkyttynyt, hän on vakavasti järkyttynyt). Hän on puolijumalallinen ja täysin arvokas.

Mikä on yksi samankaltaisuus Akhilleuksen ja Agamemnonin välillä?

Mikä on yksi samankaltaisuus Akhilleuksen ja Agamemnonin välillä? Molemmilla on suuri kyky antaa anteeksi. Molemmat ovat tunnettuja anteliaisuudestaan.

Mikä aiheutti vihan Akhilleuksen ja Agamemnonin välillä?

Akilles ja Agamemnon alkoivat riidellä, koska Agamemnon vei Akilleksen sotasaaliin, hänen jalkavaimonsa. Akilles suuttuu tästä ja kieltäytyy taistelemasta.

Ovatko Akilles ja Agamemnon samalla puolella?

Agamemnon – Agamemnon on Kreikan armeijan kenraali. Hän ja Akilles taistelevat samalla puolella, mutta he eivät tule toimeen keskenään.

Mikä Akhilleuksessa oli ainutlaatuista?

Akhilleuksesta on hyvä tietää muun muassa se, että hän ei ollut vain sankari, vaan puolijumala, ja kuolematon veri oli yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttivat hänen valtavaan menestykseensä. Akilles oli kuningas Peleuksen ja Thetiksen poika.

Mikä teki Akilleksesta ainutlaatuisen?Akillesta pidettiin sankarina, koska hän oli Troijan sodan aikana Kreikan armeijan menestynein sotilas. Roomalaisten jälkeisten myyttien mukaan Akilles oli fyysisesti haavoittumaton, ja ennustettiin, että kreikkalaiset eivät voisi voittaa Troijan sotaa ilman häntä.

Keneen Akillesta voidaan verrata?

Homerin luonteen kehitys oli syvällistä, joten näistä kahdesta hahmosta on paljon sanottavaa. Akilles ja Hektor ovat joissakin asioissa samanlaisia, mutta toisissa hyvin erilaisia. Molemmat olivat oman armeijansa suurimpia sotureita – Akilles akhaialaisten (kreikkalaisten) ja Hektor troijalaisten.Mikä kuvaa parhaiten Akhilleuksen ja Agamemnonin välistä konfliktia?

Mikä kuvaa parhaiten Akhilleuksen ja Agamemnonin välistä konfliktia ja sen ratkaisua? Agamemnonin itsekäs käytös suututtaa Akillesta, joka lopulta päättää, ettei voi enää taistella kuninkaan puolesta.

Mitkä ovat Akhilleuksen ja Hektorin tärkeimmät erot?

Suurin ero Hektorin ja Akhilleuksen välillä oli heidän motivaationsa taistella Troijan sodassa. Hektor oli epäitsekäs, perhekeskeinen mies, jonka lojaalisuus kohdistui valtioon, kun taas Akilles oli itsekeskeinen mies, jota kannusti kosto ystävänsä Patroklosin puolesta.

Mikä on Agamemnonin ja Akilleksen suhde?

Agamemnon ja Akilleus tulevat erilaisista taustoista, mutta Troijan sota tuo heidät yhteen. Heidän erilaiset kykynsä ja persoonallisuutensa johtavat heidän välisiin ristiriitoihinsa. Kun Agamemnon joutuu luopumaan jalkavaimostaan Chryseiksestä, hän raivostuu ja vie Akilleksen rakastajattaren Briseiksen.

Mikä on Agamemnonin suurin ongelma?Agamemnon on heikko; hän horjuu. Masennuksen ja lannistumisen aikana hän tekee vääriä päätöksiä ja on joskus epäoikeudenmukainen. Hän ei ymmärrä, että kuningas ei saa alistua omille haluilleen ja tunteilleen.

Mitä Agamemnon teki väärin?

Agamemnonin suuri virhe
Ennen Ilias-kirjan ensimmäistä kirjaa hän otti Chryseis-naisen sotasaaliina ja teki hänestä jalkavaimonsa.

Mikä erottaa Akhilleuksen muista sankareista?

Akilles on myös akhaialaisten suurin soturi ja taistelija. Hän on haavoittumaton (paitsi kantapäässään), koska hänen äitinsä kastoi hänet vauvana Styx-jokeen. Lisäksi yksikään soturi ei ole lähelläkään hänen veroistaan taistelijana.

Mikä on Akhilleuksen ainoa heikkous?

Akilleen ainoa heikkous oli hänen kantapäänsä. Legendan mukaan hänen äitinsä oli vienyt hänet Styx-joelle, jonka väitettiin antavan voittamattomuutta lisääviä voimia, ja kastanut hänet veteen. Koska äiti piti häntä kantapäästä kiinni, maagisen joen vesi ei huuhtonut kantapäätä (ks. kuva 1).

Mikä on Akilleen suurin vika?Voidaan väittää, että Akhilleuksen kohtalokas vika on ylimielisyys, liiallinen ylpeys ja liiallinen itsevarmuus. Tämä estää Akhilleusta tekemästä sovintoa Agamemnonin kanssa, kun hän varastaa tältä Briseiksen ja kieltäytyy hyväksymästä tämän tarjoamaa korvausta Agamemnonille aiheuttamistaan nöyryytyksistä.

Mikä on Akilleksen suurin luonteenvika?

Akilleksen kohtalokkaana puutteena voi olla hänen tunnevakautensa puute. Tätä voidaan väittää ja osoittaa koko Iliasissa. Akilles on rohkea, täynnä voimaa ja jumalan kaltainen, mutta hän on myös täynnä ylpeyttä ja raivoa eikä hallitse tunteitaan.

Kuka on Iliaanin traaginen sankari?

Akilles
Hahmo, josta olen oppinut eniten, on Akhilleus eri lähteistä, joista merkittävin on Homeroksen Ilias. Troijan sodan traaginen sankari Akhilleus tunnetaan ”kreikkalaisten suurimpana” voimastaan sodassa ja haavoittumattomuudestaan.

Esittikö Akilles olevansa tyttö?

Antiikin legendan mukaan Akhilleuksen äiti tiesi, että hänen poikansa kuolisi, jos hän osallistuisi Troijan sotaan, ja naamioi hänet naiseksi ja antoi hänet kuningas Lykomedeksen talouteen, jossa hän asui kuninkaan tyttärien keskuudessa.