Ainakin kuusi ihmistä on kuollut ja kahdeksan loukkaantunut jäävyöryssä Italian Alpeilla, kertoi CNN:n yhteistyökumppani Skytg24 sunnuntaina ensivastejoukkoihin viitaten.

Ainakin kymmenkunta ihmistä on edelleen kateissa Dolomiittien korkeimmalla vuorella Marmoladalla tapahtuneen romahduksen jälkeen, Skytg24 kertoi myös pelastajia siteeraten.

Alppien pelastuslaitos kertoi Twitterissä, että Marmoladan jäätiköllä, huipulle nousun varrella, oli romahtanut tärkeä jääpalanen, joka tunnetaan myös nimellä serac.

Se kertoi myös, että kaikki alueen alppipelastusasemat on aktivoitu, mukaan lukien koirayksiköt ja ainakin viisi helikopteria.

Paikallisen majatalon Castiglioni Marmolada Refugen työntekijä näki seracin romahtamisen ja kertoi Skytg24:lle, että hän ”kuuli kovan äänen, joka oli tyypillistä maanvyörymälle, sitten näimme eräänlaisen lumesta ja jäästä koostuvan lumivyöryn, ja siinä vaiheessa tajusin, että jotain vakavaa oli tapahtunut”.
Skytg24 kertoi, että romahdus tapahtui myös paikallisen ennätyslämpötilan ollessa noin 10 celsiusastetta (50 celsiusastetta) vuoren huipulla.

Monissa osissa Länsi-Eurooppaa, Italia mukaan lukien, on koettu viime kuussa pitkä helleaalto.