Poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö (PEP) on henkilö, jolle on uskottu tai on uskottu merkittävä tehtävä. Monilla PEP-henkilöillä on asema, jota voidaan käyttää väärin laittomien varojen pesuun tai muihin esirikoksiin, kuten korruptioon tai lahjontaan.

Mikä on PEP-prosessi?

Mikä on PEP-seulonta? PEP-seulonta on prosessi, jonka avulla tunnistetaan poliittisesti vaikutusvaltaiset henkilöt ja suoritetaan heidän asiakastietojensa asianmukainen tarkistaminen osana vankkaa rahanpesun ja asiakkaan tuntemisen ohjelmaa (AML/KYC).

Mitä PEP-tyyppejä on olemassa?

Esimerkkejä PEP:istä ovat valtionpäämiehet, hallituksen ministerit tai vastaavat poliitikot, valtion ylemmät johtajat, korkea-arvoiset tuomarit, korkea-arvoiset sotilashenkilöt, keskuspankkien pääjohtajat tai kansainvälisen järjestön hallituksen jäsenet tai johtajat.

Kuka voi olla PEP?

1. Rahanpesunvastaisen toimintaryhmän (FATF) määritelmän mukaan poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö (PEP) on henkilö, jolle on uskottu tai on uskottu merkittävä julkinen tehtävä.

Miksi PEP on riskialtis?

Miksi PEPit ovat erityisen riskialttiita? Vaikutusvaltaisen julkisen asemansa vuoksi poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden oletetaan olevan suuremmassa korruptio- ja rahanpesuriskissä.

Mitä lääkkeitä käytetään PEP-hoitoon?

PEP-lääkitys on nyt yksi tabletti nimeltä Truvada ja kaksi raltegraviiritablettia. PEP:n haittavaikutukset ovat todennäköisesti lieviä ensimmäisinä päivinä, kuten pahoinvointia, päänsärkyä tai väsymystä.

Mikä aiheuttaa PEP-hoidon epäonnistumisen?Se voi epäonnistua, koska: henkilö ei ota tai ei pysty ottamaan PEP-hoitoa määräyksen mukaisesti (joka päivä kuukauden ajan) jotkin HIV-lääkkeet eivät tehoa joihinkin HIV-kantoihin (tämä on kuitenkin harvinaista) alkuperäinen viruskuorma (HIV:n määrä) elimistössä oli liian suuri, jotta lääkkeet eivät olisi tehonneet.

Minkälaisia PEP-tyyppejä on kolme?

Nämä vaatimukset perustuvat rahanpesunvastaisen toimintaryhmän (Financial Action Task Force, FATF) laatimiin kansainvälisesti tunnustettuihin standardeihin, joissa suositellaan, että kaikki maat ottaisivat huomioon kotimaiset ja ulkomaiset PEP:t sekä HIO:t osana lähestymistapaansa rahanpesun ja TF:n torjuntaan.Mitkä ovat rahanpesun kolme vaihetta?

Rahanpesuprosessiin kuuluu yleensä kolme vaihetta: sijoittaminen, kerrostaminen ja yhdistäminen.

Mitkä ovat AML:n punaiset liput?

Punaiset rahanpesun liput

 • Asiakas ei halua antaa täydellisiä tietoja henkilöllisyydestä tai ammatista, jos sitä kysytään. > Tausta eroaa siitä, mitä odotetaan toimitettujen tietojen ja toimintojen perusteella.

Mitä seuraamukset ovat KYC:ssä?

Seuraamuksella tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla maat rajoittavat kaupankäyntiä ja virallisia yhteyksiä sellaiseen maahan, joka on rikkonut kansainvälistä oikeutta. Sanction Screening Service auttaa yrityksiä havaitsemaan talousrikokset ja noudattamaan AML / KYC-säännöksiä.

Miten teet PEP-seulonnan?Siksi vähimmäistietojen rahoituslaitosten tulisi tietää tehokkaasta PEP -seulonnasta:

 1. Koko nimi.
 2. Syntymäaika tai vuosi.
 3. Poliittisen altistumisen maa.
 4. Sukupuoli.
 5. Poliittisesti altistuneet roolit, nimityspäivät ja vuodet. –

  Mitä tehdä, jos asiakas on PEP?

  Jos asiakas on PEP, sinun on sovellettava parannettuja due diligence -toimenpiteitä. varallisuuden ja varojen lähteen.

 6. Tarkkaile tiiviisti liikesuhteita kaikkialla.

  Mitä seulonta on AML:ssä?

  Seulonta on kriittinen osa rahanpesun vastaisia ohjelmia ja talousrikollisuuden torjuntaa. Pankkien on tarkistettava asiakkaat pakotteiden, tarkkailulistojen, poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden (PEP) ja tiedotusvälineiden haittavaikutuslistojen perusteella.

  Mikä on rahanpesun viimeinen vaihe?

  integraatiovaihe
  Rahanpesuprosessin viimeistä vaihetta kutsutaan integrointivaiheeksi. Integrointivaiheessa rahat palautetaan rikolliselle näennäisesti laillisista lähteistä.

  Miten tunnistat epäilyttävät maksutapahtumat?

  Epäilyn arvioinnin olisi perustuttava asiaankuuluvien tekijöiden kohtuulliseen arviointiin, mukaan lukien asiakkaan liiketoiminnan tuntemus, se, ovatko liiketoimet alan tavanomaisten käytäntöjen mukaisia, taloudellinen historia, tausta ja käyttäytyminen.

  Minkälaisia PEP-tyyppejä on kolme?  Nämä vaatimukset perustuvat rahanpesunvastaisen toimintaryhmän (Financial Action Task Force, FATF) laatimiin kansainvälisesti tunnustettuihin standardeihin, joissa suositellaan, että kaikki maat ottaisivat huomioon kotimaiset ja ulkomaiset PEP:t sekä HIO:t osana lähestymistapaansa rahanpesun ja TF:n torjuntaan.

  Voinko käyttää ARV-lääkkeitä PEP:nä?

  Altistumisen jälkeinen ennaltaehkäisy (PEP) on antiretroviraalisten lääkkeiden (ARV-lääkkeiden) lyhytaikaista käyttöä, jolla vähennetään HIV-tartunnan todennäköisyyttä mahdollisen altistumisen jälkeen, joka voi tapahtua joko työperäisen (työtapaturma) tai muun kuin työperäisen altistumisen yhteydessä (esimerkiksi suojaamattoman seksin, raiskauksen tai saastuneiden injektiotarvikkeiden käytön yhteydessä).

  Mitä PEP tarkoittaa?

  Rahoitusalan sääntelyssä PEP tarkoittaa poliittisesti altistunutta henkilöä.

  Onko PEP:n ottaminen 14 päivän ajan tehokasta?

  Pienissä eläinkokeissa on saatu viitteitä siitä, että 28 päivää on optimaalinen aika8 , ja terveydenhuollon työntekijöillä tehdyssä tapaus-verrokkitutkimuksessa14 todettiin, että PEP-hoito epäonnistui, kun 28 päivän hoitoaikaa ei noudatettu. Tämän vuoksi nykyisissä ohjeissa suositellaan 4 viikon PEP-hoitoa.

  Kuinka kallista PEP on?

  PEP:n kustannukset vaihtelevat 600 dollarista yli 1000 dollariin. Monet sairausvakuutukset, myös Medicaid, kattavat PEP:n kokonaan tai osittain. Jos sinulla ei ole vakuutusta, keskustele lääkärisi kanssa saatavilla olevista lääkeapuohjelmista.

  Mitkä ovat PEP:n sivuvaikutukset?  Yleisimmät haittavaikutukset olivat väsymys (37 % PEP-valmisteen käyttäjistä), ripuli (25 %), pahoinvointi (24 %), ilmavaivat (24 %), vatsakrampit (21 %), turvotus (16 %), päänsärky (15 %), voimakkaat unet (15 %), masennus (10 %) ja jano (10 %).

  Aiheuttaako PEP maksavaurioita?

  Maksan toimintahäiriöitä todettiin 10 tapauksessa (38,5 %), kun taas lääkeihottumaa todettiin 18 tapauksessa (69,2 %) PEP-hoidon jälkeen. Haittavaikutusten esiintyvyys PEP:n kokeneilla terveydenhuollon ammattilaisilla oli suurempi kuin HIV/AIDS-potilailla P < 0,05. Yksi sairaanhoitaja (3,8 %) koki vakavia ruoansulatuskanavan oireita, mikä johti PEP:n lopettamiseen.

  Voiko testi olla positiivinen PEP-hoidon aikana?

  Lyhyesti sanottuna useimmat viralliset ohjeet suosittelevat edelleen testausta 6 kuukauden kuluttua potilaille, joille on tehty PEP. Joskus testaaminen 3 kuukauden kuluttua altistumisesta riittää, mutta tämä riippuu siitä, millainen testi tehdään.

  Heikentääkö PEP immuunijärjestelmää?

  Laskeeko Pep immuunijärjestelmääsi? 32Teoreettisesti on mahdollista, että nämä lääkkeet voivat heikentää immuunijärjestelmää, kun niitä käytetään tällä tavoin, ja ne voivat itse asiassa lisätä HIV-taudin uhkaa, jos altistuminen tapahtuu. Jos ruokatorven altistumisen vaaraa pidetään suurena, tutki hepatiitin PEP:tä.

  Kuinka monta kertaa voit ottaa PEP:n?  Mitä nopeammin aloitat, sitä paremmin se toimii – jokaisella tunnilla on merkitystä. PEP-valmistetta otetaan 1-2 kertaa päivässä vähintään 28 päivän ajan. PEP-hoidossa käytettäviä lääkkeitä kutsutaan antiretroviraalilääkkeiksi (ART). Nämä lääkkeet estävät HIV:n leviämisen elimistössäsi.

  Mitä tapahtuu, jos jätän yhden PEP-päivän väliin?

  Älä ota kaksinkertaista annosta, jos unohdat yhden annoksen. Jos unohdat annoksen ja muistat sen alle 24 tunnin kuluessa, ota unohtunut annos heti kun muistat. Jos unohdat yli 48 tunnin PEP-annoksen ( kaksi peräkkäistä annosta ), se lopetetaan.

  Voinko syödä PEP:n ottamisen jälkeen?

  Ota lääkkeet aterioiden yhteydessä, jotta nämä ongelmat vähenevät. Pahoinvointi pahenee usein tyhjään vatsaan, joten yritä syödä pieniä aterioita muutaman tunnin välein. Hidas syöminen voi auttaa.

  Tekeekö PEP sinut sairaaksi?  PEP on turvallinen, mutta voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten pahoinvointia, joillakin ihmisillä. Lähes kaikissa tapauksissa nämä haittavaikutukset ovat hoidettavissa, eivätkä ne ole hengenvaarallisia.

  Kuinka kauan PEP-valmistetta otetaan?

  PEP on aloitettava 72 tunnin (3 päivän) kuluessa mahdollisesta HIV-altistumisesta. Mitä nopeammin aloitat sen, sitä parempi; jokainen tunti on tärkeä. Sinun on otettava PEP-lääkkeet joka päivä 28 päivän ajan.

  Voinko lopettaa PEP-hoidon 7 päivän jälkeen?

  PEP-valmistetta ei yleensä anneta yli 72 tuntia (3 päivää) altistumisen jälkeen, sillä tutkimusten mukaan sen teho on epätodennäköinen. Jos et kuitenkaan saa PEP-valmistetta 72 tunnin kuluessa, vaikka altistumisesta olisi kulunut 5-7 päivää, on silti syytä hakeutua lääkäriin ja selvittää, mitä vaihtoehtoja sinulla on.