Venezuelan perustuslain mukaan sanan- ja lehdistönvapaus on suojattu.

Onko Venezuelassa lehdistönvapaus?

Viime vuosina Maduron hallinto on rajoittanut tiedotusvälineiden vapautta ahdistelemalla ja vainoamalla toisinajattelijoita, erityisesti toimittajia ja tiedotusvälineiden työntekijöitä. Venezuelan riippumattomat toimittajat toimivat erittäin rajoittavassa sääntely- ja oikeudellisessa ympäristössä ja ovat vaarassa joutua pidätetyksi ja joutua fyysisen väkivallan kohteeksi.

Onko Venezuelassa sanomalehtiä?

Venezuelan suurimmat sanomalehdet ovat El Nacional, Últimas Noticias ja El Universal, jotka kaikki ovat yksityisiä yrityksiä ja joiden kotipaikka on Caracasissa. Lisäksi on monia alueellisia sanomalehtiä.

Mikä on Venezuelan suurin ongelma?

Sitä ovat leimanneet hyperinflaatio, nälänhätä, sairaudet, rikollisuus ja kuolleisuus, jotka ovat johtaneet massiiviseen maastamuuttoon. Tilanne on ylivoimaisesti Venezuelan historian pahin talouskriisi ja myös pahin rauhanaikainen kriisi, jonka maa on kohdannut 1900-luvun puolivälin jälkeen.

Mitä ihmisoikeuksia Venezuelassa rikotaan?

HRMI käyttää Venezuelan ihmisoikeusasiantuntijoiden antamia vastauksia arvioidakseen, kuinka hyvin Venezuelan ihmisoikeudet ovat suojattuja mielivaltaisilta pidätyksiltä, pakotetuilta katoamisilta, kuolemanrangaistuksilta, laittomilta teloituksilta sekä kidutukselta ja pahoinpitelyltä.

Missä maissa ei ole lehdistönvapautta?

Vuonna 2022 kahdeksan eniten lehdistönvapautta nauttivaa maata ovat järjestyksessä: Norja, Tanska, Ruotsi, Viro, Suomi, Irlanti, Portugali ja Costa Rica. Kymmenen vähiten lehdistönvapaata maata ovat järjestyksessä: Pohjois-Korea, Eritrea, Iran, Turkmenistan, Myanmar, Kiina, Vietnam, Kuuba, Irak ja Syyria.

Missä maassa on vähiten lehdistönvapautta?

Maailman lehdistönvapausindeksin 2022 mukaan Eritreassa on huonoin lehdistönvapaus, ja seuraavina tulevat Pohjois-Korea, Turkmenistan, Kiina ja Djibouti. Eurooppa sijoittuu ensimmäiselle sijalle alueena, jossa lehdistönvapaus on suurin.

Missä maassa ei ole sanomalehteä?

Sithu Aung Myint pohti, mitä Myanmarin viimeisen uutisjulkaisun katoaminen merkitsee maalle: ”Kansakuntana ilman sanomalehtiä olemme nyt pimeällä keskiajalla.”

Miksi kondomit ovat kalliita Venezuelassa?

Venezuelassa abortti on laiton. Niinpä luonnollisesti myös ehkäisyvälineiden hinnat ovat melko korkeat. Ihmiset Venezuelassa käyttävät kondomipakkauksesta jopa 60 000 rupiaa.

Mitä minun pitäisi välttää Venezuelassa?

Yleisiä väkivaltarikoksia ovat murhat, aseelliset ryöstöt, ampumiset autosta ohi, seksuaalirikokset ja autovarkaudet. Rikolliset ovat usein aseistettuja. Vältä kävelemästä syrjäisillä alueilla, erityisesti yöllä. Terroristiryhmät ja rikollisjengit toimivat Venezuelan Kolumbian, Brasilian ja Guyanan vastaisilla rajoilla.

Miksi Yhdysvallat kielsi Venezuelan?

Vuonna 2008 valtiovarainministeriö määräsi taloudellisia pakotteita kahdelle yksityishenkilölle ja kahdelle venezuelalaiselle matkatoimistolle, jotka olivat tukeneet taloudellisesti Libanonissa toimivaa radikaalia islamilaista shiialaisryhmää Hizbollahia. Kyseiset pakotteet liittyvät Executive Order (E.O.) 13224:n mukaisesti terrorismin rahoittamiseen.

Miksi minun ei pitäisi mennä Venezuelaan?Älkää matkustako Venezuelaan rikollisuuden, kansalaislevottomuuksien, huonon terveydenhuollon infrastruktuurin, kidnappausten ja Yhdysvaltojen kansalaisten pidättämisen ja vangitsemisen vuoksi ilman asianmukaista oikeudenkäyntiä tai oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä koskevia takeita. Ole Venezuelassa erityisen varovainen terrorismin ja laittomien pidätysten vuoksi.

Onko Venezuela hyvä paikka asua?

Venezuelan nykyinen tilanne on epävakaa, eikä maassa ole turvallista elää. Rikollisuus on suurta, ja on olemassa riski joutua kidnapatuksi tai ryöstetyksi. Myös talous on romahtamassa, joten välttämättömyystarvikkeita, kuten ruokaa ja lääkkeitä, ei ole helppo löytää.

Missä maassa on eniten lehdistönvapautta?

Lehdistönvapauden 10 parasta maata

Tanska
Maa Pisteet Ranking
Norja 92.65 1
90. 27 2
Ruotsi 88.84 3
Estonia 88.83 4

Onko Venezuela demokratia vai diktatuuri?

Venezuelassa on presidentin hallitus. Economist Intelligence Unit luokitteli Venezuelan vuonna 2020 ”autoritaariseksi hallinnoksi”, joka on alhaisin pistemäärä Amerikan maiden joukossa.

Onko Venezuelassa uskonnonvapaus?Perustuslaissa säädetään uskonnonvapaudesta sillä edellytyksellä, että uskonnon harjoittaminen ei loukkaa yleistä moraalia, säädyllisyyttä tai yleistä järjestystä. Hallituksen ja Pyhän istuimen välisiä suhteita säännellään vuonna 1964 tehdyllä konkordaatilla, ja siinä määrätään valtion rahoituksesta katolisen kirkon ylläpitämille kouluille.

Voivatko kansalaiset äänestää Venezuelassa?

Venezuelan vuoden 1999 perustuslain mukaan kaikilla 18 vuotta täyttäneillä venezuelalaisilla on äänioikeus (64 artikla).

Voivatko kansalaiset lähteä Venezuelasta?

Kaksoiskansalaisuus: Venezuelan laki edellyttää, että Venezuelan kansalaisten on tultava Venezuelaan ja lähdettävä Venezuelasta Venezuelan passilla. Jos sinulla on Yhdysvaltojen ja Venezuelan kaksoiskansalaisuus, sinun on suunniteltava matkustavasi Yhdysvaltojen ja Venezuelan välillä voimassa olevilla Yhdysvaltojen ja Venezuelan passeilla.

Miksi Yhdysvallat kielsi Venezuelan?

Vuonna 2008 valtiovarainministeriö määräsi taloudellisia pakotteita kahdelle yksityishenkilölle ja kahdelle venezuelalaiselle matkatoimistolle, jotka olivat tukeneet taloudellisesti Libanonissa toimivaa radikaalia islamilaista shiialaisryhmää Hizbollahia. Kyseiset pakotteet liittyvät Executive Order (E.O.) 13224:n mukaisesti terrorismin rahoittamiseen.