Käytännön kysymyksinä Lee ei vastustanut orjuutta eikä irtautumista. Vaikka orjuus oli hänen mielestään abstraktisti huono asia, hän syytti kansallisesta konfliktista abolitionisteja ja hyväksyi Konfederaation orjuutta tukevan politiikan. Hän päätti taistella puolustaakseen kotimaataan.

Mihin Lee vertaa irtautumista?

Hän vertaa sitä vallankumoukseen. Lee kutsuu irtautumista ”pelkäksi vallankumoukseksi”. Hän sanoo myös, että perustuslaki oli tarkoitettu ”ikuiseen liittoon”, ja väittää, että irtautuminen on ristiriidassa perustuslain tavoitteiden kanssa.

Mitä Robert E. Lee uskoi etelän roolista jälleenrakennuksen aikana?

Mutta hän tiesi, että hänen asemansa ja kuuluisuutensa vuoksi hänen tekonsa ja sanansa vaikuttaisivat yleiseen mielipiteeseen. Lee kirjoitti syyskuussa 1865, että pohjoisen ja etelän väliset kysymykset oli ratkaistu, ja hän uskoi, että ”jokaisen velvollisuutena on yhdistää voimansa maan palauttamiseksi ja maan uudelleen perustamiseksi”.

Taisteliko Robert E. Lee unionin vai konfederaation puolesta?

Robert E. Lee oli konfederaation kenraali, joka johti etelän irtautumisyritystä sisällissodan aikana. Hän haastoi unionin joukot sodan verisimmissä taisteluissa, kuten Antietamissa ja Gettysburgissa, ennen kuin antautui unionin kenraali Ulysses S. Lee:lle.

Miksi Robert E. Lee kieltäytyi tarjouksesta johtaa unionin armeijaa?

Koska Lee oli yksi Yhdysvaltain armeijan parhaista upseereista, Abraham Lincoln tarjosi Leelle liittovaltion joukkojen komentajan paikkaa huhtikuussa 1861. Lee kieltäytyi ja tarjoutui eroamaan armeijasta, kun Virginian osavaltio erosi 17. huhtikuuta, sillä hän ei voinut taistella omaa kansaansa vastaan.

Katuiko Robert E. Lee sisällissotaa?

Vaikka Lee vastusti irtautumista, hän ei pahoittanut mieltään päätöksestään seurata kotiosavaltiotaan Virginiaa ja kieltäytyä unionin pääarmeijan komentamisesta. Itse asiassa hän muutti näkemyksiään perustuslaillisista kysymyksistä sodan jälkeen.

Miksi Lee petti unionin?Sisällissodan syttyessä Abraham Lincoln tarjosi luonnollisesti Leelle komentopaikkaa unionin armeijassa, mutta virginialainen kieltäytyi. Hän petti virkavalansa noudattaakseen sitä, mitä hän rehellisesti piti tärkeämpänä velvollisuutenaan – velvollisuuttaan puolustaa kotimaataan Virginiaa.

Kannatti Robert E. Lee Konfederaatiota?

Leen tarinan ytimessä on yksi Yhdysvaltain historian monumentaalisista valinnoista: Lee, jota kunnioitettiin kunniansa vuoksi, luopui Yhdysvaltain armeijan palveluksesta puolustaakseen Virginiaa ja taistellakseen Konfederaation puolesta orjuuden puolella.Mihin Robert E. Lee uskoi?

Sisällissodan jälkeen Lee kehui orjuuden lakkauttamista, mutta suhtautui edelleen kielteisesti afroamerikkalaisiin ja uskoi, ettei heillä pitäisi olla yhtäläisiä oikeuksia valkoisten amerikkalaisten kanssa.

Mitä Robert E. Lee ajatteli jälleenrakentamisesta?

Jälleenrakennuskaudella Lee teki selväksi, että hän vastusti entisten orjien poliittisia oikeuksia. Viitaten mustiin (30 prosenttia Virginian väestöstä) hän sanoi kongressin komitealle toivovansa, että osavaltio voisi ”päästä heistä eroon”. Kun häntä kehotettiin tuomitsemaan Ku Klux Klanin terroristinen väkivalta, Lee pysyi vaiti.

Oliko Robert E. Lee sankari?

Vuonna 1870 tapahtuneen kuolemansa jälkeen Leestä tuli etelän kulttuuri-ikoni, ja häntä pidetään yhtenä sisällissodan suurimmista kenraaleista. Pohjois-Virginian armeijan komentajana hän taisteli suurimman osan taisteluistaan huomattavasti suurempia armeijoita vastaan ja onnistui voittamaan monet niistä.

Oliko Robert E. Lee hyvä johtaja?Lee oli suuri johtaja ja taktinen johtaja, joka ansaitsee tulla muistetuksi moraalisten vahvuuksiensa vuoksi. Hän on edelleen ainoa henkilö, joka on valmistunut West Pointin sotilasakatemiasta ilman ainuttakaan virhepistettä. Hänen sotilastaktiikkaansa tutkittiin ja käytettiin jopa toisen maailmansodan aikana.

Halusiko Robert E. Lee taistella sisällissodassa?

Lee ei halunnut ryhtyä sotaan etelää vastaan ja kieltäytyi tarjouksesta johtaa unionin joukkoja. Huhtikuun 18. päivänä 1861 Virginian irtautumiskonventti, joka koostui osavaltion johtavasta eliitistä, äänesti liittymisestä eteläisten osavaltioiden irtautumiseen. Käytännön asioina Lee ei vastustanut orjuutta eikä irtautumista.

Mistä Lee tunnetaan parhaiten?

Mitä Harper Lee kirjoitti? Harper Leen tunnetuin kirja on vuonna 1960 julkaistu romaani Tappaa satakieli. Hän kirjoitti romaanin Go Set a Watchman ennen To Kill a Mockingbirdiä, mutta se julkaistiin vasta vuonna 2015. Hän kirjoitti myös esseitä Alabaman historiasta.

Mikä oli Leen sotastrategia?

Meade kohtasi Leen armeijan Virginiassa. Leen strategiana oli käyttää maastoa ja linnoitettuja asemia hyväkseen ja vähentää siten unionin lukumääräisen ylivoiman merkitystä. Hän toivoi, että etelän pakottaminen takaisin unioniin tulisi niin kalliiksi, etteivät pohjoisen kansalaiset sietäisi sitä.

Mitä Lee teki, kun Virginia erosi?Eversti Robert E. Lee eroaa Yhdysvaltain armeijan palveluksesta kaksi päivää sen jälkeen, kun hänelle oli tarjottu unionin armeijan komentajuutta, ja kolme päivää sen jälkeen, kun hänen kotiosavaltionsa Virginia erosi unionista. Lee vastusti irtautumista, mutta hän oli Virginian uskollinen poika.

Miksi Leen rooli sisällissodassa oli merkittävä?

Miksi Robert E. Lee on merkittävä? Robert E. Lee johti Pohjois-Virginian armeijaa, joka oli etelävaltioiden armeijoista menestyksekkäin Yhdysvaltain sisällissodan aikana, ja lopulta hän johti kaikkia Konfederaation armeijoita. Tappiollisen Konfederaation sotilaallisena johtajana Leestä tuli Yhdysvaltain etelän symboli.

Mitä mieltä Lee oli sisällissodasta?

Käytännön kysymyksinä Lee ei vastustanut orjuutta eikä irtautumista. Vaikka orjuus oli hänen mielestään abstraktisti huono asia, hän syytti kansallisesta konfliktista abolitionisteja ja hyväksyi Konfederaation orjuutta tukevan politiikan. Hän päätti taistella puolustaakseen kotimaataan.

Mikä oli Leen tavoite?

Lopuksi – ja tämä oli ehkä Leen tärkein tavoite – hyökkäys vetäisi Potomacin armeijan pois Virginiasta, jotta konfederaatiot voisivat kukistaa sen pohjoisen maaperällä.